7 cărţi de citit într-o viaţă

carti-citit-viataCum am mai spus, nu contează cât de mult citeşti ci ce citeşti şi de ce citeşti. Este important să căutăm lucruri care sunt după dorinţele noastre de validare. Este important să construim ceva solid şi bazat pe principii sănătoase.

Nu ştiu dacă aceste cărţi sunt pe placul tuturor dar ştiu că poţi începe cu o fundaţie solidă în viaţă dacă le citeşti şi meditezi la ce îţi oferă.

Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson

O carte de dezvoltare personală care sparge preconcepte vechi şi aruncă o lumină nouă asupra multor lucruri care păreau deja stabilite. Este amuzantă, bine documentată şi se citeşte uşor datorită talentului cu care e scrisă.

Recenzia mea despre această carte o găseşti aici.

Călătoria către sine – Irvin Yalom

Autobiografia unuia dintre cei mai influenţi psihoterapeuţi ai secolului trecut. Afli multe detalii personale despre Yalom de aici şi, indirect, te înţelegi pe tine. Ca şi celelalte scrise de el şi aceasta este o lectură cu efect terapeutic.

Recenzia mea despre această carte o găseşti aici.

Război şi pace – Lev Tolstoi

Un monstru de carte. Multe personaje şi o lume care a dispărut odată cu apariţia comunismului în Rusia. O lectură care te poate transforma pe parcursul ei.

O recenzie interesantă găseşti aici.

12 rules for life – Jordan Peterson

O apariţie de anul acesta care poate fi găsită doar în engleză, momentan. O carte bine structurată, plină de idei interesante şi foarte utilă oricui doreşte să creeze un sens în viaţa sa.

O recenzie interesantă a cărţii găseşti aici.

Amintiri, vise, reflecţii – Carl Gustav Jung

O meditaţie asupra vieţii sale ne-a lăsat Jung în ultimii ani. Editată cu atenţie de Aniela Jaffe, cartea este o bună introducere în viaţa şi în opera unuia dintre cei mai originali gânditori.

Recenzia mea despre această carte o găseşti aici.

Concentrat – Call Newport

Să te poţi concentra perioade lungi de timp de-a lungul unei vieţi este ceva ce se dobândeşte cu răbdare şi perseverenţă. Dar ce altceva te mai poate ajuta să atingi această stare? Afli citind această carte.

Recenzia mea despre această carte o găseşti aici.

Antidotul – Oliver Burkeman

Am început să citesc această carte într-un moment greu şi m-am găsit la sfârşitul ei mai calm şi mai încrezător. Deşi merge împotriva tuturor lucrurilor pe care le ştiam din dezvoltarea personală este net superioară tuturor acelor cărţi şi seminarii.

Recenzia mea despre această carte o găseşti aici.

 

Aceste cărţi necesită mai mult timp de meditat şi de aplicat principiile din ele. Sunt lucrări care vor fi valabile şi peste zeci de ani, care vor deveni din ce în ce mai valoroase. Întrebarea este: îţi vei oferi timpul şi spaţiul să te dezvolţi?

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *