4 cărţi care te pot transforma într-o persoană diferită


Dacă tot vine primăvara şi natura se transformă, am zis să vorbesc şi despre cărţi care ne pot schimba modul în care gândim. Sper să te ajute articolul şi să îţi ofere cărţi care te vor face o persoană mai bună.

Există anumite cărţi care te fac să vezi lumea diferit. Indiferent despre ce se vorbeşte în ele, acestea reuşesc să îţi influenţeze opiniile şi să te facă să gândeşti de două ori.Este uimitor cum unii autori pot să scrie despre sentimente puternice precum dragoste,fericire,tristeţe. Pot să evoce o lume întreagă prin câteva cuvinte şi să te facă să visezi la lumea fantastică creată zile întregi după ce ai terminat cartea. Până la urmă asta face diferenţa dintre o carte care ne-a plăcut şi una care nu ne-a plăcut.

Din acest motiv vreau să îţi împărtăşesc 4 cărţi care te vor schimba ca persoană:

Sursă:wrnportfolio.weebly.com

Sursă:wrnportfolio.weebly.com

 

 

 1. Alchimistul de Paulo Coelho

Povestea urmăreşte un păstor, Santiago, care are un vis despre o „comoară”. În timpul călătoriei lui, Santiago întâlneşte diferiţi oameni care îl învaţă diferite lucruri despre „comoară”. Această carte este foarte bună pentru cei ce vor să îşi găsească chemarea în viaţă. Cel care este în căutarea „comorii ascunse” are nevoie să citească cartea şi să mediteze la povestea lui Santiago.

 1. Micul prinţ de Antoine de Saint-Exupery

  sursă:site-catholique.fr

  sursă:site-catholique.fr

Un pilot al cărui avion s-a prăbuşit în deşertul Sahara întâlneşte un tânăr Prinţ. De-a lungul poveştii, Prinţul împărtăşeşte cu pilotul o aventură în care a fost implicat. Acesta a călătorit pe şase planete diferite, iar pe fiecare a întâlnit un personaj ce l-a influenţat cu ceva. Deşi este o carte pentru copii, te va face să îţi apreciezi tinereţea din tine şi să ai mai multă încredere în visurile tale.

 1. Vânătorii de zmee de Khaled Hosseini

  sursă:content.time.com

  sursă:content.time.com

Amir, un tânăr băiat născut şi crescut în Afganistan,a avut multe suişuri şi coborâşuri în viaţa sa. Ceva cu care fiecare putem să empatizăm. Cartea urmăreşte povestea vieţii lui, de la tinereţe până la maturitate. O poveste care te va face să plângi. O poveste care te va face să fii furios. O poveste care te va face să fii fericit. Vei citi despre secrete de familie, o primă iubire şi despre cât de mult înseamnă prietenia adevărată.

 1. Eu sunt Malala de Malala Yousafzai

  Sursă:live.worldbank.org

  Sursă:live.worldbank.org

O fetiţă care poate fi un model pentru oricine. Până la vârsta de 18 ani, Malala a scris o carte,a iniţiat o strângere de fonduri şi a câştigat un premiu Nobel. Citind această carte, vei observa, că noi luăm o mulţime de lucruri ca fiind sigure. Deasemenea, vei afla că bunătatea poate să facă minuni.

Aceasta este o scurtă listă despre cărţile care ne pot schimba în bine. Sunt multe alte cărţi care pot face asta. Din acest motiv aş vrea să aflu care sunt cărţile care te-au schimbat pe tine ca persoană? De ce le recomanzi?

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *