Top 10 cărţi cu vampiri de citit

Vampirii sunt peste tot în ziua de azi. Cred că dacă ar apărea unul pe stradă nu ne-ar mira/înspăimânta acest fapt. Hollywood a făcut din vampiri ceva comun. Ceva de genul s-a întâmplat şi cu zombie. 

Oricum toate aceste filme/seriale au avut o anumită inspiraţie. Acestea sunt top 10 cărţi despre vampiri care au ajutat la construirea folclorului vampiresc: 

Colecţionarul de istorie – Elizabeth Kostova

Cartea de faţă este un omagiu adus mitului Dracula şi, în acelaşi timp, o interpretare nouă a poveştii vampirului. Această reuşeşte să creeze o poveste inteligenţă şi intrigată combinând elemente din mitologia lui Dracula şi din istoria personajului care l-a inspirat pe personaj, Vlad Ţepeş.

 

Interviu cu un vampir – Anne Rice

Cărţile Annei Rice despre vampiri sunt unele dintre cele mai cunoscute şi influente după era stokeriană. În această carte vom afla istoria familiei fericite de vampiri compusă din Lestat, Claudia şi Louis. Personajul Claudiei, blocată într-un corp de copil pe vecie, este unul dintre cele mai intersante şi la fel este şi captivantul Lestat, care a primit propria lui carte ulterior.

 

Sunt o legendă – Richard Matheson

Uită filmul cu Will Smith! Romanul lui Matheson este unul dintre cele mai bune poveşti cu vampiri. Aceasta spune povestea lui Robert Neville care este singurul supravieţuitor al unei apocalipse cu vampiri. Ni se prezintă într-un stil original viaţa interioară a personajului şi lecţiile pe care acesta le învăţă de-a lungul povestirii.

 

Dracula – Bram Stoker

Cea mai celebră carte despre şi cu vampiri. Să nu crezi să dacă ştii povestea nu te mai poate speria această carte. Stilul în care este scrisă o face captivantă şi inspăimântătoare.

 

Salem’s lot – Stephen King

Una dintre cele mai populare cărţi scrise de Stephen King. Aceasta spune povestea scriitorului Ben Mears(da, alt scriitor) şi reîntoarcerea lui în oraşul natal pentru a scrie despre casa Marsten, locul unde, în copilărie, a fost martor la ceva care l-a marcat. Reîntoarcerea lui coincide cu o serie de evenimente care vor complica viaţa scriitorului şi a celor din micul orăşel.

 

Lasă-mă să intru – John Ajvide Lindqvist

Oscar este abuzat regular la şcoală iar mama lui nu are destul timp să-i ofere atenţia de care are nevoie. Când se împrieteneşte cu vecina lui Eli, descoperă care sunt pericolele din spatele prieteniei. Cartea este una foarte explicită în termeni de suspans şi horror. Două filme au fost lansate pe baza acestei cărţi.

 

Carmilla – Joseph Sheridan Le Fanu

Această cartea a fost publicată cu 20 de ani înaintea bestseller-ului Dracula. Spune povestea unei tinere care pică pradă farmecului unui vampir. Este o carte care are o structură şi un subiect bine construite.

 

Seria Vampirii Sudului – Charlaine Harris

Seria „Vampirii Sudului” a fost inspiraţia pentru serialul de succes „True Blood„. Povestea ne este spusă prin intermediul vocii lui Sookie Stackhouse. Această este o chelneriţă cu puteri telepatice care trăieşte în oraşul fictiv Bon Temps din Louisiana. În lui ei vampirii şi alte fiinţe supranaturale sunt o realitate. Aceştia nu mai stau ascunşi deoarece inventarea sângelui sintetic le permite să convieţuiască cu oamenii. Dar oare o fac paşnic?

 

Seria Jurnalele vampirilor – L.J. Smith

Pot să spun că şi eu am fost fanul acestei serii de cărţi. Am citit primele 3 cărţi. Apoi încă una care se voia să fie o continuare. Continuările nu mi-au plăcut. Şi să fiu sincer m-a cam plictisit serialul şi atunci. Dar primele 3 cărţi sunt destul de bune.

În ele este povestea unei fete care şi-a pierdut părinţii se îndrăgoseşte de un băiat, care se întâmplă să fie vampir. Povestea merge bine până când intră în scenă fratele vampirului. Vampir şi el, desigur.

 

Vampirul Lestat – Anne Rice

O carte pe care am încercat să o citesc. Nu pot să spun că nu mi-a plăcut. Probabil că eram cu gândul în altă parte de nu am continuat. Cartea spune povestea lui Lestat înainte de „Interviu cu un vampir” şi de întâlnirea cu Louis. Este o poveste destul de captivantă pentru un fan al vampirilor. Deci dacă nu ai citit-o ai face bine să te apuci de ea.

 

Tu ce cărţi cu vampiri ai citit? Ce ne recomanzi?

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *