12 cărţi care te vor învăţa cum să trăieşti o viaţă cu sens

viata-sens


Ţi s-a întâmplat vreodată să nu fi motivat şi să nu ai chef să te dai jos din pat? Parcă nimic nu te putea face să ai încredere să poţi schimba ceva sau că este posibil să îţi atingi anumite obiective. Ai încercat atât de multe lucruri şi totuşi pare că totul este împotriva ta.

Ţin să te anunţ cu acest prilej că totul este doar în mintea ta. Deşi oboseala este de cele mai multe ori reală în cele mai multe cazuri intervine  lipsa de încredere în sine. Aceasta este un factor important în viaţa fiecărui individ. Nu o ai, o să îţi vină foarte greu  să te pui în mişcare.

Fiindcă sunt un băiat bun şi îmi place să ajut am creat o listă de cărţi care te vor ajuta să îţi construieşti încrederea în sine şi să o menţii toată viaţa. Dacă vrei să trăieşti viaţa cu capul sus indiferent de circumstanţe citeşte următoarele cărţi:

Esenţa eficienţei de Daniel Zărnescu

Daniel Zărnescu este fondatorul uneia din reţelele cele mai mari de bloguri din ţară, Stepout Media, şi scrie pe blogul Construim Imperii.

Cum te ajută:

“Esenţa eficienţei” este cartea care te va ajuta să îţi foloseşti timpul mult mai inteligent şi să construieşti o viaţă care te ajută să îţi atingi “orice obiectiv îţi pui în minte”.

Mai multe informaţii despre:

Construim Imperii

Interviu video Fabrica de Cariere

Interviu Excepţionalii

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

Stephen Covey este unul dintre cei mai apreciazi autori de literatură “self-help” şi a schimbat viaţa a milioane de oameni prin cărţile sale.

Cum te ajută:

Cea mai celebră lucrarea a sa, “Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, te va ajuta să acorzi atenţie tuturor domeniilor din viaţa ta şi păstrezi echilibru între toate lucrurile care contează pentru tine.

Mai multe informaţii despre:

Site oficial

Interviu Stephen Covey despre succes

Citate în engleză

Models de Mark Manson

Mark Manson este unul dintre cei mai citiţi şi originali bloggeri din Statele Unite ale Americii. Deşi iniţial a scris articole dedicate bărbaţilor, de câţiva ani buni se concentrează pe subiecte de dezvoltare personală şi face o treabă foarte bună.

Cum te ajută:

Deşi “Models” este scrisă pentru bărbaţi şi cum să devină atractivi pentru sexul opus, fiecare persoană are o mulţime de lecţii valoroase de învăţat din ea. Vei găsi modalităţi prin care poţi îmbunătăţi relaţiile cu ceilalţi şi să devii mult mai atractiv.

Mai multe informaţii despre:

Blog personal

Interviu Forbes

Interviu Basic Growth

Puterea magică a gândului de David J. Schwartz

David J. Schwartz a fost un autor de literatură motivaţională care a devenit celebru prin anii 60 – 70 prin intermediul cărţilor lui dedicate minţii umane şi modurilor în care o putem transforma într-un aliat.

Cum te ajută:

“Puterea magică a gândului” este o colecţie de sfaturi valoroase despre cum să îţi transformi mintea într-un aliat şi  cum să duci o viaţă satisfăcătoare. Este şi o carte practică fiind plină de o mulţime de lucrurile practice pe care le poţi adăuga în viaţa ta.

Mai multe informaţii despre:

Biografie

Citate în engleză

Cei şase stâlpi ai încrederii în sine de Nathaniel Branden

Nathaniel Branden a fost un cunoscut psihoterapeut şi scriitor. S-a axat foarte mult pe psihologia stimei de sine. Acesta a fost colaboratorul şi iubitul lui Ayn Rand.

Cum te ajută:

După cum am spus, încrederea în sine este valoroasă şi necesară. Dacă vrei să afli cum să o construieşti citeşte această carte. Pe lângă partea teoretică ai şi partea practică care te va ajuta să îţi construieşti stima de sine.

Mai multe informaţii despre:

Site oficial

Video despre relaţia cu Ayn Rand

Video despre încrederea în sine

Puterea prezentului de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este un cunoscut autor şi “guru spiritual” care a fost numit de nenumărate ori “ cel mai influent autor de literatură spirituală din prezent”.

Cum te ajută:

Prima şi cea mai celebră lucrare a acestuia este “Puterea prezentului”. Deşi plină de ambiguităţi şi generalizări, aceasta este o lectură uşoară şi plină de înţelepciune. Te poate ajută să îţi îmbunătăţeşti viaţa prin intermediul adoptării meditaţiei în viaţa de zi cu zi.

Mai multe informaţii despre:

Site oficial

Canal oficial Youtube

50th Law de Robert Greene şi 50 Cent

Robert Greene este un autor şi speaker american, cunoscut pentru abordarea subiectelor precum strategie, seducţie şi putere.

Cum te ajută:

Cartea “50th Law” spune povestea lui Curtis Jackson aka 50 Cent. Este plină de sfaturi desprinse din viaţa rapper-ului care te vor ajuta să fii mult mai curajos şi să nu te dai bătut niciodată.

Mai multe informaţii despre:

Site oficial

Interviu Telegraph

Video despre „Cele 48 de legi ale puterii”

Sursă:abcnews.go.com

Sursă:abcnews.go.com

În căutarea fericirii de Bertrand Russell

Bertrand Russell este laurat al premiului Nobel pentru literatură în 1950 şi un om care a trăit 97 de ani.

Cum te ajută:

În cartea “ În căutarea fericirii” dezbate într-un mod interesant cum să fim fericiţi în cele mai importante domenii ale vieţii. O carte scurtă dar plină de înţelepciune scrisă într-un mod lucid şi imparţial.

Mai multe informaţii despre:

Biografia

Citate în engleză

Motive pentru a zâmbi de Zig Ziglar

Zig Ziglar este un celebru autor şi speaker motivaţional. S-a concentrat pe teme precum leadership, mentalitate, management personal.

Cum te ajută:

Acesta ne împărtăşeşte prin cartea sa “Motive pentru a zâmbi” o mulţime de poveşti care te vor face să meditezi mai mult la lucrurile pentru care poţi fi recunoscător în viaţa ta.

Mai multe informaţii despre:

Site oficial

Video „Atitudinea face diferenţa”

Citate în engleză

Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas

Alexandre Dumas este unul dintre cei mai celebri scriitori francezi ai tutoror timpurilor. Cărţile sale sunt în principal de aventură şi ne poartă prin istoria Franţei.

Cum te ajută:

“Contele de Monte-Cristo” este o frumoasă incursie în viaţa lui Edmond Dantes şi a aventurilor pe care acesta le are în pielea contelui de Monte Cristo.Lecţia cea mai importantă pe care o poţi desprinde din carte este aceea că răzbunarea te va consuma până te va distruge.

“Vengeance has consumed you. It is consuming them. I’m done letting it consume me.”  – Sursă citat

Mai multe informaţii despre:

Articol Historia

Citate în română

Operă gratis în engleză

Alexis Zorba de Nikos Kazantzakis

Nikos Kazantzakis este unul dintre scriitori mei preferaţi. Iar Alexis Zorba este una din acele cărţi care au capacitatea să schimbe modul în care priveşti viaţa.

Cum te ajută:

Vei găsi un exemplu de viaţă trăită în plenitudinea ei şi un mod de a privi viaţa lucid şi,totuşi, eliberator.

Mai multe informaţii despre:

Citate în română

Biografia

Mizerabilii de Victor Hugo

Victor Hugo este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori din literatura universală. Ne-am oferit personaje memorabile prin cărţile lui. Iar o mulţime din lecţiile deprinse din cărţile lui sunt valabile şi astăzi.

Cum te ajută:

Din “Mizerabilii” vei deprinde idei şi învăţăminte care vor schimba modul în care priveşti pe ceilalţi şi vei înţelege că niciodată nu este prea târziu să te schimbi.

Mai multe informaţii despre:

Biografia

Citate în română

 

Cărţile de mai sus vor aduce o schimbare majoră în viaţa ta. Poate te vor face o persoană mai empatică şi mai tolerantă. Sau te vor ajuta să îţi atingi obiectivele personale. Ceea ce este cel mai important este că nu vei mai fi aceaşi persoană după ce le vei citi. Vei deveni o versiune mai bună a ta.
Mult spor la citit!

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *