15 idei geniale care te ajută să citeşti mai mult

carti-online-free

Fiecare cititor îşi doreşte să citească mai mult. Asta este clar. Dar ne trezim câteodată că a trecut o perioadă destul de lungă de timp fără să citim ceva. Nu prea ne convine acest lucru. Trebuie făcut ceva în privinţa asta. Eu te ajut astăzi să citeşti mai mult oferindu-ţi 15 idei pe care le poţi aplica începând de astăzi. Rezultatele sunt garantate.

 

Dacă te plictiseşte o carte treci la alta

Dacă nu mai ai chef de cartea pe care o citeşti în momentul de faţă pune-o deoparte şi treci la alta. Nu o vei părăsi doar vei amâna până îţi vine cheful. Dacă nu îţi vine cheful niciodată atunci nu mai cumpăra cărţi scrise de acel autor, nu sunt de tine.

Acest sfat l-am găsit în cartea Antifragil. Ar trebui să o citeşti şi tu.

Nu cumpăra prea multe cărţi

Când ai multe cărţi necitite ai avantajul că poţi să te lauzi cu biblioteca ta plină de cărţi necitite. Ai dat bani pe ele şi acum stau aruncate în cel mai întunecat colţ al camerei. Nu cumpăra prea multe cărţi dacă nu eşti sigur că le vei citi imediat. În realitate, oamenii nu fac ceea ce îşi propun în totalitate pentru sunt oameni şi pentru că nu sunt roboţi. Obişnuieşte-te să te concentrezi pe un lucru pe rând.

Citeşte recomandările altora

Deşi există foarte multe bloguri despre cărţi care te fac să urăşti cărţile apar, destul de rar, şi unele care te fac să iubeşti cărţile. Nu-i aşa că-i minunat să citeşti un articol care să spună mai mult decât chestiile pe care le poţi citi pe coperta cărţii?

Atunci când citeşti recomandările altora ai şansa să descoperi cărţi peste care nu ai fi dat niciodată.

Eu îţi recomand să începi cu brainpickings şi 1cartepesaptamana.

Ascultă audiobook-uri

Da,ştiu, nu citeşti tu. Dar este un mod incredibil de a citi fără să citeşti. Citeşti cu urechile. Îţi dezvolţi vocabularul şi te expui la un limbaj elevat. Iar dacă asculţi în limba engleză avantajele sunt mult mai mari.

Cumpără un ebook reader

Dacă vrei să porţi după tine o bibliotecă întreagă atunci sigur ai nevoie de un ebook reader. De fapt, nu ai chiar aşa mare nevoie de el. Poţi să trăieşti şi dacă citeşti doar cărţi tipărite. Dar este un accesoriu care are multe avantaje. Este o investiţie bună care o să te scutească de o mulţime de inconveniente.

Împrieteneşte-te cu cineva care citeşte cel puţin la fel de mult ca tine

Celelalte persoane sunt destul de importante pentru un cititor. Dacă cel puţin un prieten de-al tău citeşte atunci o să te simţi mult mai bine şi o să aveţi mereu ce să vorbiţi. Puteţi să faceţi schimb de cărţi şi să vă recomandaţi unul altuia cărţile preferate. Puteţi să staţi până dimineaţa „certându-vă” în legătură cu un scriitor sau cu vreo carte. Avantajele sunt nenumărate.

Organizează-te!

Duci mai multe lucruri la capăt când ai un obiectiv clar şi ştii ce să faci.

Nu te uita la TV!

Este greu să renunţi la acest obicei. Probabil că îţi ocupă câteva ore bune din viaţa ta. Dar o să fie una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat în viaţa ta. Atunci când cineva deschide televizorul, du-te în altă cameră şi citeşte. Dar ai răbdare cu tine.

Ia o carte la şcoală, locul de muncă, facultate etc.

Mereu ţine o carte după tine. Nu se ştie când trebuie să aştepţi sau când ai puţin timp liber. Poţi să valorifici acest timp liber citind. Varianta mai bună care o să te ajute să cari o bibliotecă după tine este ebook reader-ul.

Fă-ţi un permis la bibliotecă

Dacă nu îţi permiţi să cumperi unele cărţi atunci fă-ţi un permis la bibliotecă şi poate vei avea norocul să le găseşti acolo. Sau poate că vei găsi alte cărţi pe care le căutai de mult timp. Niciodată nu se ştie peste ce dai, deci merită încercat.

Citeşte în librării

Poate că pare ciudat să spun asta dar este chiar foarte uşor de făcut. Multe librării au canapele unde poţi să te aşezi şi să citeşti cât doreşti. Nu este o ruşine să te educi.

Profită de avantajul de a sta la oraş,dacă acolo stai, şi dă o raită prin librării o dată pe săptămână.

Mie îmi place Cărtureşti Carusel.

Citeşte introducerea şi concluzia

Citeşte iniţial introducerea, pentru a te pune în temă, şi concluzia, pentru a citi rezumatul. Dacă te interesează informaţie pe care ai citit-o atunci parcurge tot materialul. O să te asiguri că citeşti doar informaţia de calitate. Acest lucru poate fi aplicat doar cărţilor de non-ficţiune.

Treci peste lucrurile plictisitoare

Dacă ceva te plictiseşte la cartea respectivă şi ai posibilitate să treci mai departe nu ezita. Viaţa nu merită irosită plictisindu-te. O să ajungi să urăşti cartea respectivă dacă vei continua aşa.

Acest lucru poate fi aplicat doar cărţilor de non-ficţiune, de asemenea.

Dezactivează-ţi contul de Facebook

Ok, am spus-o! Dacă nu ai vreo afacere online sau nu ai nevoie neapărat de Facebook atunci poţi să-ţi dezactivezi contul câteva zi pentru a citi. Tu alegi ceea ce faci. Probabil că ăsta este unul dintre cele mai grele lucruri de pus în practică pentru mulţi dintre noi. Uite cum facem: vei încerca să nu intri două ore pe Facebook începând de acum. Lasă un comentariu mai jos şi spune-mi cum te-ai descurcat.

Mai multe despre acest subiect găseşti în cartea „Concentrat” de Cal Newport.

Trezeşte-te mai devreme

Aici influenţează mult ora la care te pui să dormi. Nu o să poţi să te trezeşti devreme dacă te pui în pat la 4 dimineaţa. Ai grijă să nu te pui în pat mai târziu de ora 23 şi vei putea să te trezeşti mult mai devreme decât de obicei.

Dacă vrei să faci ceva, găseşti calea să faci acel lucru. Dacă doar îţi doreşti să faci ceva, rămâi cu dorinţa. Diferenţa dintre cei care au o viaţă interesantă şi cei care se scaldă într-o mare de plictiseală este acţiunea şi perseverenţa.

Care idee ţi se pare cea mai bună? Pe care ai pus-o deja în practică? Ai altă idee care ar putea fi inclusă în acest articol?

PS: Acest articol nu este unul bătut în cuie. Vreau să evolueze şi să găsim multe modalităţi care să ne ajute să citim în fiecare zi. Participă la revoluţia cititului în fiecare zi. Recomandă acest articol prietenilor şi nu uita să ne spui ideile tale legate de acest subiect.

Similar Posts: