Recenzie: Oamenii înaintea profitului – Dale Partridge

oamenii-inaintea-profitului

Dale Partridge este un antreprenor şi autor american. Fondator al companiei Sevenly şi StartupCamp.

Am primit cartea sa „Oamenii înaintea profitului” spre recenzie de la editura Amaltea. Eram curios să citesc o carte destul de promovată când a apărut şi foarte lăudată de autorul ei pe blogul personal. Nu ştiu de ce am avut o reticenţă în ceea ce îl priveşte.

O parte din îndoieli mi s-au confirmat. Carte este una care nu spune ceva nou. Reia idei mai vechi şi le demonstrează prin exemple noi. Munca de găsire a acelor exemple este un merit.

Un alt lucru specific cărţilor de dezvoltare personală este dualitatea sau sistematizarea. Oamenii sunt foarte pricepuţi la a găsi sisteme şi explicaţii pentru diverse lucruri. Şi în această carte lucrurile sunt puse în categorii specifice. Ceea ce m-a impresionat plăcut este că sunt nişte categorii lăsate să evolueze şi nu oferite ca o dogmă.

Părţile bune ale acestei cărţi sunt uşurinţa în a o parcurge, înclinaţia spre empatie şi spre umanizare a corporaţiilor şi bunul simţ al autorului.

Este o carte care îţi poate oferi câteva ponturi despre ce înseamnă să ai o firmă care nu tratează angajaţii care pe nişte simpli pioni şi care crează un spaţiu creativ şi în care fiecare se îşi aduce aportul în mod sănătos şi profitabil pentru toate părţile.

O recomand majorităţii „antreprenorilor şi afaceriştilor” din România care nu dau doi bani pe angajaţi şi se plâng că nu vine nimeni să lucreze la ei. Lor şi celor care le cântă în strună. Negativitatea pe care o aruncaţi la ordinea zile o să vi se prăbuşească în cap.

Ca să închei într-o notă relaxată această încercare de recenzie îţi ofer câteva fragmente din carte:

Însă dacă ne dorim să aibă loc  cu adevărat o schimbare, trebuie să învăţăm să vedem de ce se întâmplă un anumit lucru înainte de a înţelege cum să remediem ceea ce s-a petrecut.

Cei mai mulţi lideri de organizaţii şi de companii îşi investesc energia în rezolvarea problemelor curente cu care se confruntă, fără să se oprească niciun moment să vadă încotro se îndreaptă.

Toate companiile care se respectă trebuie să aibă un anumit nivel de eficienţă, care poate fi un instrument ce contribuie la atingerea unor scopuri nobile. Însă problemele apar atunci când eficienţa devine un obiectiv în sine, astfel încât ea nu mai este un mijloc în sine, ci chiar ţelul suprem.

Cei care au tendinţa să devină dependeţi de ideea de a obţine mai mult trebuie să îşi dea seama că, doar fiindcă poţi face un lucru, nu înseamnă şi că ar trebui să îl faci.

Compania perfectă este un mit. Nicio organizaţie – şi în special cele mari – nu acţionează mereu şi orice situaţie cu integritate. Însă, împreună, aceste convingeri formează cârma ce menţine cursul potrivit.

Companiile care cred că oamenii contează trebuie să fie convinse că toţi sunt importaţi.

 

Sper să iasă din epoca decepţionării companiile care activează pe la noi şi să pună mai mult preţ de oameni şi pe calitate. Atunci societatea noastră va face un pas înainte spre umanitate. 

Dacă doreşti să citeşti această carte o poţi obţine de la editura Amaltea.

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *