Recenzie: Esentialismul – Greg McKeown

esentialismul-mckeown

Greg McKwoew este un fel de Gary Vaynerchuk al prioritizarii si al gasirii claritatii in viata. Acesta tine prelegerii despre leadership si dezvoltare de strategii. O parte din lucrurile pe care acesta le-a invatat in cariera lui si le-a testat cu clientii sunt prezentate in cartea „Esentialismul: Disciplina de a urmari mai putin„. Carte pe care am primit-o spre recenzie de la editura Act si Politon.

Cartea este impartita in patru: Esenta, Exploreaza, Elimina si Executa.

Fiecare parte detalieza un segment din ceea ce se numeste esentialism.

Calea esentialismului inseamna urmarirea neincetata a principiului „putin, dar bun”. Nu inseamna sa aprobi ocazional principiul. Inseamna sa-l urmaresti in mod disciplinat.

Iar acesta carte poate sa ajute personele care se simt complesite si simt ca nu mai pot face fata sarcinilor care curg inspre ei.

O sa vorbesc si despre mine si despre un lucru căruia nu-i dau de cap. Acest lucru este prioritizarea. Mă descurc să duc lucruri la capăt dar observ ca am tendinţa sa mă aglomerez când nu este cazul.

S-a întamplat de curând cu cărţile pe care vreau sa le citesc. Acum se întâmplă cu facultatea. Nu este ceva izolat la mine ci este norma.

Iar tehnicile pe care le-am gasit in lectura acestei carti mi-au vorbit despre cum pot sa prioritizez si sa duc la capat sarcinile care sunt importante pentru mine.

Este o abordare putin egoista insa daca nu te poti ajuta pe tine nu-i poti ajuta nici pe ceilalti. Intai trebuie sa construiesti resursele care te aduc pe tine in pozitia de a da mai departe si de a construi si pentru ceilalti.

In prima parte este discutat esentialismul ca mod de viata si ce presupune acesta.

In a doua parte vei invata sa faci diferenta intre lucrurile esentiale si cele triviale.

In a patra parte vei descoperi cum poti sa elimini ceea ce nu este vital si sa construiesc tractiune in drumul tau de descoperire a esentialului si a libertatii de exprimare a creativitatii.

In ultima parte sunt prezenta idei precum starea de flux, mimalismul in actiune si cum poti ajunge intr-un final sa duci o viata esentialista.

Este o carte tipica de dezvoltare personala. Cu partile ei bune si foarte bune si cu lucrurile de umplutura. O carte care poate fi citita pe sarite daca te intereseaza anumite aspecte.

Aceasta carte este in primul rand una de popularizare a unei idei de produs si de creare a unui mecanism de marketing care sa faciliteze evolutia carierei autorului. Nu sunt foarte multe lucruri noi dar sunt prezentate intr-un mod placuta si traducerea in romana este una buna.

Desi este prezentata ca o carte care iti poate schimba viata o sa fiu avocatul diavolului si o sa spun ca nu o sa o faca. Tu iti poti schimba viata in bine. Tu poti alege sa extragi idei potrivitate, care sunt destul aici, si sa le aplici ca sa observi de rezultare provoaca in viata ta.

Cartea aceasta nu este un manual ci o unealta ca multe altele ce are scopul de a te ajuta sa treci peste anumite blocaje, sa descoperi sau sa realizezi anumite lucruri despre tine.

Concluzia mea este ca recomand aceasta carte celor care doresc sa fie mai bun la prioritizat si la spus nu. Nu este o lectura esentiala dar este una care are potentialul sa iti imbunatateasca viata.

Si nu uita ca poti achizitiona cartea de la editura Act si Politon.

Tu cum prioritati ai in aceasta parte a vietii tale?

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *