6 lecturi pentru o primăvara frumoasă

Primăvara este din ce în ce mai aproape dacă nu este chiar aici. Trebuie să întâmpinăm acest anotimp frumos cu câteva lecturi care să ne umple sufletul de căldură şi de voioşie.

Am întrebat următorii paginii de Facebook ce cărţi citesc primăvara aceasta şi am primit următoarele răspunsuri:

 

Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini

Khaled Hosseini spune în Splendida cetate a celor o mie de sori povestea unei iubiri coborâte parcă din vechile poeme persane, a unei prietenii care nu se dă în lături de la sacrificiul suprem şi a unui oraş care, în ciuda tuturor vicisitudinilor, se încăpăţânează să renască din propria-i cenuşă. În timp ce pe fundal se derulează evenimentele care au marcat istoria Afganistanului în ultimii treizeci de ani – ocupaţia sovietică, jihadul dus împotriva ei, războiul civil şi teroarea instaurată de regimul taliban –, două femei cât se poate de diferite descoperă cât de mare este puterea dragostei şi ce orori pot fi îndurate în numele ei. (Editura Niculescu)

 În pielea unei jihadiste – Anna Erelle 

Convertita la islam, Melodie face cunostinta pe Facebook cu seful unei brigazi islamiste. Dupa doua zile in care o suna incontinuu, acesta declara ca s-a indragostit de ea si o roaga sa vina in Siria. In cele din urma o cere de sotie, descriindu-i viata minunata pe care o vor avea impreuna – el luptind impotriva necredinciosilor, ea facindu-si propriul jihad. Sedusa, Melodie se pregateste de plecare…(Editura Polirom)

Casa de la Riverton – Kate Morton

La Riverton, în 1924, un garden party reuneşte crema societăţii tinere. În vreme ce muzica de dans însufleţeşte spiritele, explozia unui glonţ răsună în noapte: poetul Robbie Hunter îşi pune capăt zilelor, iar drama lui va schimba pentru totdeauna viaţa familiei Hartford. Până şi Grace, menajera, părăseşte domeniul de la Riverton, încercând să tragă cortina peste tragica întâmplare. Dar trecutul reînvie după şaptezeci şi cinci de ani, când o tânără regizoare reia filmul evenimentelor. Grace, singurul martor în viaţă al acelei epoci apuse, încearcă să refacă din frânturi de amintiri viaţa din casa de la Riverton. (Editura Humanitas)

Cărarea pierdută – Alain Fournier

In Cararea pierduta, François Seurel povesteste aventura care ajunge sa schiteze un destin tulburator prietenului sau, Augustin Meaulnes. Pe cind erau amindoi elevi la Cursul Superior de la Sainte-Agathe, Augustin se gindeste sa le faca tuturor o surpriza si sa-i intimpine singur pe bunicii lui François, care veneau in vizita. Imprumuta o caruta si porneste pe un drum necunoscut. Curind se rataceste si ajunge din intimplare pe un domeniu misterios, unde se punea la cale o petrecere ciudata, in cinstea logodnei lui Frantz de Galais, fiul castelanului. (Editura Polirom)

Apele primăverii – I.S.Turgheniev

„Influenta lui Turgheniev a depasit propria lui cultura. La Paris, ca membru al grupului «celor cinci» (Flaubert, Turgheniev, Zola, Daudet si Edmond de Goncourt), el a fost acceptat aproape ca un scriitor francez. Dragostea pentru arta, precum si aceea pentru natura l-au legat de Goncourt, a fost foarte apropiat de Flaubert si a luptat pentru a face cunoscuta opera lui Zola in Rusia. Maupassant se considera elevul lui, iar impactul operei lui Turgheniev poate fi detectat in scrierile acestuia. Cum Maupassant, la randul sau, a exercitat o influenta puternica asupra lui Cehov, se poate spune ca, via Franta, mostenirea lui Turgheniev s-a intors catre o noua generatie in Rusia.“ – Richard Peace

Cu ultima suflare – Paul Kalanithi

La treizeci si sase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit ca sufera de cancer la plamani. A fost inceputul unei schimbari tragice: medicul care trateaza pacienti in faza terminala s-a transformat intr-un pacient care se lupta sa traiasca. Iar viitorul pe care si-l imagina impreuna cu sotia s-a evaporat.(Editura Nemira)

Update:

Alte persoane au răspuns la întrebarea noastră şi au recomandat:

După ce ne-am întâlnit – Anna Todd

Prietenul nevăzut – Cecelia Ahern

Regina Sudului – Arturo Reverte Perez

Anna Karenina – Lev Tolstoi

Sticletele – Donna Tartt

 

Tu ce cărţi citeşti primăvara asta?

 

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *