Top 10 cărţi scrise de Osho pe care le recomand oricui


Te rog să îmi ierţi titlul, ştiu că Osho nu a scris nicio carte şi să aşa şi pe dincolo. Ceea ce vreau cu acest articol este să îţi prezint 10 cărţi pe care să le citeşti de la acest tip interesant. Scrise sau nu de el, cărţile prezintă o perspectivă a vieţii şi avem lucruri interesante de aflat din ele. Poţi să fii de acord sau nu cu ceea ce spun, însă Osho rămâne o figură polarizantă în spiritualitatea secolului trecut.

Mai multe detalii despre el vei găsi pe pagina de Wikipedia.

Acestea sunt 10 cărţi pe care le recomand de la Osho:

 

  1. Autobiografia unui mistic nonconformist –    Carturesti.ro

Aici vei găsi o descriere a vieţii sale în propriile cuvinte. Motivele care l-au împins să facă anumite lucruri, binecuvântările pe care le-a primit în timpul vieţii şi temperamentul său dificil care l-a adus în atenţia autorităţilor americane şi l-a făcut să plece o perioadă din India.

 

 2. Cartea despre sex –    Elefant.ro

Osho face un pas înspre umanizarea sexului şi scoaterea lui de sub tabuu. În special în societăţile precum a noastră sexul este privit ca pe un păcat şi ca pe ceva ce nu trebuie discutat în familie. Astfel, adolescenţii nu învaţă cu adevărat despre ce înseamnă această conexiune naturală între două persoane şi ajung să gândească strâmb şi să nu mai vadă realitatea.

Cartea de faţă este un început bun în privinţa educaţiei sexuale din perspectiva spirituală.

 

3. Meditaţii pentru oameni ocupaţi –    Elefant.ro

Trăim într-o lume ahtiată după viteză şi „cu cât mai repede cu atât mai bine”. Deşi am construit această lume după tiparul rapidului, noi am rămas la fel de „înceţi” fiziologic. Avem nevoie de momente de repaos şi introspecţie. Cartea de faţă te poate ajuta dacă ai dorinţa de a crea anumite obiceiuri ce te ajută să funcţionezi sănătos.

 

4. Alchimia Yoga –    Elefant.ro

Această carte se doreşte a fi o introduce în yoga şi în ceea ce poate aduce în viaţa celui care o practică. Osho îşi asumă rolul unui ghid şi prezintă lucrurile în lumina naturală a soarelui, dând la o parte miturile şi superstiţiile.

 

5. Emoţiile. Cum să ne eliberăm de mânie, gelozie şi teamă –    Eusunt.ro

Ne împărţim emoţiile în negative şi pozitive în mare parte din timp. Facem asta pe baza anumitor percepte sociale pe care le-am învăţat în timpul vieţii: cum ne fac să ne simţim, îi rănesc pe alţii dacă le lăsăm să se întâmple etc. Osho ne propune să privim emoţiile din punct de vedere al evoluţiei interioare. Orice emoţie care dispare odată ce a fost pusă în lumina conştiinţei este negativă, la polul opus este emoţia pozitivă.

 

6. Cartea despre femei –    Divin.ro

Un ghid pentru femei, un ghid care doreşte a ajuta femeia modernă să înflorească şi să se descopere pe sine.

Găseşti aici o „recenzie” interesantă a cărţii.

 

7. Cartea despre bărbaţi –    Elefant.ro

În această carte Osho prezintă tipologii de bărbaţi din zilele noastră, cum pot ei să se apropie de cine sunt cu adevărat şi de ce societate îi împinge spre a devenit ceva ceea ce nu sunt.

 

8. Cartea despre Tao –    Divin.ro

„Cartea despre Tao” este plină de parabole care doresc să fie un ghid în descoperirea echilibrului personal şi a unei armonii dintre lucruri care par contrare. La sfârşit Osho oferă răspunsul la diferite întrebări legate de aplicarea învăţăturii taoiste în viaţa de zi cu zi.

 

9. Compasiune –    Elefant.ro

În această carte vei găsi o paralele între pasiune şi compasiune şi motivele de ce „a avea compasiune” în viaţa ta este mai împlinitor şi sănătos. Când eşti în starea de compasiune eşti stăpân pe tine şi devii liber pentru prima dată. Nu mai eşti controlat de diferite impulsuri şi instincte.

 

10. Cartea despre copii –    Elefant.ro

Osho are o părere care ar putea să facă pe multe persoane să strâmbe din nas: Copii nu le datorează nimic părinţilor şi nu este sănătos şi normal ca părinţii să aibă aşteptări de la ei. Pe baza acestor lucruri este construită lucrarea de faţă.

 

Osho a fost şi încă este un individ polarizator şi plin de contradicţii. Părerea mea este că a vrut să trăiască exact cum a dorit şi să inspire şi pe alte persoane să ducă o viaţă mai conştienţă şi mai plină de libertate. Tu ce părere ai despre această personalitate şi ce cărţi ai citit din biblioteca OSHO?

 

 

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *