10 cărţi care îţi vor lărgi orizontul gândirii


Cititul este amuzant şi o unealtă puternică în obţinerea succesului. Astă îţi voi prezenta 10 cărţi care îţi vor lărgi orizontul gândirii. Dacă citeşti aceste cărţi vei avea o perspectivă mult mai completă şi corectă a vieţii. Acestea sunt cărţile:

Sursă:www.escapefromcubiclenation.com

Sursă:www.escapefromcubiclenation.com

 1. Excepţionalii de Malcolm Gladwell

Aceasta este o carte despre succes şi despre cum acesta implică mai mult decât să fii inteligent şi să munceşti din greu. Poate că ai auzit despre regula de 10 mii de ore care te conduce la succes însă nici cele 10 mii de ore nu sunt suficiente ca să ai succes la scară mare. Excepţionalii este o carte care îţi va deschide ochii în faţa detaliilor şi nuanţelor din spatele succesului oamenilor precum Bill Gates sau Steve Jobs.

Sursă:doubtfulnews.com

Sursă:doubtfulnews.com

 1. Cosmos de Carl Sagan

Aceasta este unu dintre cărţile pe care le citeşti şi apoi stai şi te gândeşti mult timp la ea. Cosmos este o carte care îţi lărgeşte orizontul gândirii deoarece te face să te gândeşti la cât de departe am ajuns ca specie şi cât de departe mai putem ajunge în viitor.

 1. Meditaţii de Marcus Aurelius

  Sursă:lemonadeday.org

  Sursă:lemonadeday.org

O carte este scrisă acum 1800 de ani. Ghici ce? Principiile scrise atunci sunt perfect valabile şi în secolul nostru. Citeşte doar acest citat şi vei înţelege ce vreau să spun: „Cum să reuşim să îndeplinim ceea ce dreptatea ne cere când suntem distraţi de lucruri care nu contează,când suntem naivi,creduli,inconstanţi?” Trebuie să se refere la vorbitul prin mesaje în timp ce conducem, nu-i aşa?

 1. Studiul China de Thomas Campbell

  Sursă:www.sanatatesiviata.ro

  Sursă:www.sanatatesiviata.ro

Dacă vrei să citeşti cea mai vastă carte despre nutriţie, atunci aceasta este carte pe care trebuie să o citeşti. Cercetările din spatele acestei cărţi vor face mai mult decât să îţi lărgească orizontul gândirii, te vor trimite pe drumul unei vieţii mai sănătoase.

 1. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent de Dale Carnegie

Aceasta este carte originală despre inteligenţă emoţională. Înainte ca cercetătorii să aibă studiile de caz care să demonstreze eficacitatea relaţiilor umane, precum şi modul în care ne afectează viaţa şi munca, Dale Carnegie a încercat şi testat metodele sale de influenţare pozitivă destul de mult pentru a le recunoaşte eficacitatea. Cu 100 de milioane de copii vândute, metodele au demonstrat că au trecut testul timpului.

 1. Flux de Mihaly Csikszentmihalyi

Cunoşti sentimentul ce vine atunci când faci ceva ce iubeşti. Este ca şi cum timpul s-a oprit? Şi cinci ore au părut 5 minute? Şi tot ceea ce faci este potrivit? Iar tot ceea ce faci este ceva menit? Asta se numeşte „stare de flux”. Dacă vrei mai mult din această stare în viaţa ta, ar trebui să iei cartea acum.

 1. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen Covey

  Sursă:www.fastcompany.com

  Sursă:www.fastcompany.com

Sigur ai auzit de această lucrare clasică. Dar ştii ce o face atât de revelatoare? Faptul că este bazată pe principii o face credibilă. Principiile nu se schimbă. Sunt pentru totdeauna. Fiecare dintre obiceiurile expuse în carte este un prospect pentru eficacitate care acoperă toate cele 4 domenii ale vieţii: fizică, psihică,emoţională, şi chiar spirituală.

 1. Nu mâncaţi niciodată singuri de Keith Ferrazzi, Tahl Raz

Eşti interesat să avansezi în viaţă fără să îţi sacrifici integritatea? Daca da, atunci această carte este pentru tine. „Nu mâncaţi nicioadată singuri” este o lucrare clasică despre relaţia cu ceilalţi. Este o esenţială pentru oricine trăieşte în aceste timpuri interesante.

 1. Puterea obiceiului de Charles Duhigg

Lucrul interesant despre obiceiuri este că odată ni le formăm, se strecoară în viaţa de zi cu zi neobservate. De exemplu nu realizezi câte acţiuni trebuie să întreprinzi ca să scoţi maşina din garaj şi să mergi pe stradă în siguranţă. Doar o faci. Asta este un obicei. Însă, aşa este şi fumatul. „Puterea obiceiului” te învaţă cum să îţi construieşti obiceiuri mai bune care să te ajute în viaţă şi în afaceri.

 1. Alchimistul de Paulo Coelho

  Sursă:wrnportfolio.weebly.com

  Sursă:wrnportfolio.weebly.com

Învaţă despre puterea şi înţelepciunea care vine dacă îţi asculţi inima. Învaţă să recunoşti oportunităţile şi să îţi urmezi visurile cu ajutorul acestei capodopere plină de metafore scrisă de Coelho.

Tu ce carte ai citit din cele de mai sus? Pe care ai adăuga-o în această listă?

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *