5 recomandari ce te vor ajuta sa faci fata neprevazutului

carti-young-adult

Neprevazutul si nesiguranta sunt mereu prezente in viata noastra. Cateodata avem impresia ca lucruri sunt sub control si ca nimic nu ne poate perturba planul pe care l-am conceput. Apoi vine viata si ne arata cine este in control.

Atunci putem sa alegem sa ne suparat si sa ne dam cu fundul de pamant. Sa ne ascundem de lume si sa consideram ca viata are ceva cu noi si ca nu suntem lasati sa fim fericiti.

Sau sa ne dam seama ca este normal ce se intampla. Unele lucruri se pot imbunatati sau evita, alte se vor intampla oricum oricat de pregatiti sau de intelepti am fi noi.

Ideea principala este sa ne obisnuim cu imprevizibilul. Mark Manson spune in ultima sa carte ca „cu cat incercam sa controlam ceva mai mult cu atat vei fi mai nesigur de acel lucru.” Iar atunci cand esti nesigur de acel lucru o sa o dai in bara de la sine. Iti pui si tu in spate griji si scenerii catastrofale si iti arunca si viata lucrurile ei obisnuite.

Unele lucruri dor, unele sunt nedrepte, altele nu prea au sens. Inteleg foarte bine. De multe ori nu putem sa alegem. Dar avem cateva alegeri pe care le putem facem. Putem sa alegem perspectiva din care sa privim lucrurile.

Acum iti voi oferi 5 recomandari care, sper eu, sa te ajute sa faci alegeri mai sanatoase si sa te impaci cu lucrurile pe care nu le poti controla:

The subtle art of not giving a fuck – Mark Manson

Iti recomand si sa vizitezi blogul acestui individ. Scrie foarte bine si are capacitatea de a explica concepte complexe in fraze pe care si un copil le-ar intelege.

Cartea reia mare parte din temele pe care le discuta in articole si aduce un plus de intelepciune, umor si exemple practice.

Obstacolul este calea – Ryan Holiday

Neprevazutul fiind subiectul acestui articol, nu putea sa lipseasca cartea lui Ryan Holiday. Am scris o recenzie despre o alta carte a lui aici. Si aceasta este o lectura pe care o recomand. Usor de citit, cu o multime de exemple practice si cu multe citate de distribuit pe retelele sociale.

Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii – Nassim Nicholas Taleb

O carte stufoasa care o sa iti solicite ceva timp. Dintre acestea trei este cea mai stufoase si este necesar un creion pentru a sublinia toate lucruri bune de reamintit din carte.

Omul în căutarea sensului vieţii – Viktor Frankl

O carte pe care am cumpărat-o recent. Am auzit multe lucruri bune despre aceasta carte şi mi-au atras atenţia câteva pasaje la o răsfoire. Mai multe despre carte găseşti aici.

Sa vizitezi un psiholog daca observi ca te invarti in jurul cozii in anumite privinte.

Adevarul este ca nu putem sa vedem anumite lucruri despre noi. Avem puncte oarbe in ceea ce ne priveste. Daca esti un om normal si nu un guru care pluteste pe un norisor,  mai multe vizite la un specialist in care sa prinzi incredere vor aduce schimbari in ceea ce te priveste.

Nu este ieftin sa vizitezi un psiholog constant dar merita toti banii. Cel putin pentru mine incepe sa merite fiindca vad schimbarile, mici cum sunt, in ceea ce ma priveste.

Situatiile neprevazute se intampla de la sine. Este mersul vietii si nu are rost sa vrem sa nu mai existe. Dar cu timpul putem sa dezvoltam o toleranta in ceea ce le priveste si luam decizii mai sanatoase. In ceea ce ma priveste eu asta planuiesc sa fac. Sper sa te ajute si tine aceste recomandari.

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *