Recenzie: Hai să ne prefacem şi azi – Remina Radu

hai-sa-ne-mintim-si-azi-recenzie

Am primit cartea de la editura Bookzone. După titlul şi copertă nu intra în demografia mea literară dar am zisă să-i dau o şansă(la altă carte a meritat). Aici nu prea am fost am nimerit-o. Aleg să ofer părerea mea (subiectivă şi parţială) decât să spun ceva ce ar neadevărat.

O poveste de dragoste tipică. Nimic care să impresioneze în carte. Stilul previzibil, glumele de adolescent, nici măcar peisajul descris nu aduce ceva nou.

Dar, cu toate aceste neajunsuri, este ceva verosimil, ceva care te transpune în poveste şi te ţine acolo.

Nu ştiu dacă a avut ca model pe Sandra Brown dar i-a reuşit Reminei Radu să scrie un roman în acel stil. Este o poveste de dragoste perfectă pentru gospodine nefericite, femei rănite sau care nu prea ştiu ce doresc de la viaţă. Are bărbăţi independenţi şi puternici care sunt buni la pat şi atenţi. Are tipologii de persoane clar definite şi des întâlnite. Eroina cărţii este uşor de înţeles şi are intenţii comune în care se pot regăsi majoritatea oamenilor.

Este într-o relaţie şi te simţi atras fizic de altă persoană. Intervine dilema. Ce faci? Înşeli? Rămâi fidel(ă)? Aceasta este şi conflictul care se desfăşoară în lumea interioară a personajului princicipal. Vrea să se simtă validată emoţional şi fizic dar şi să îşi păstreze locul călduţ lângă soţul ei.

Lectura nu îţi va provoca revelaţii sau momente de aha. Cel puţin mie nu mi s-a întâmplat asta. Este o uşor de citit, relaxantă şi care te validează emoţional. Are câteva scene în care vei da peste lucruri interesante şi sănătoase despre relaţii şi despre cunoaşterea de sine.

Clar nu este o carte pentru mine şi pe gustul meu. Dar sunt sigur că sunt persoane pe care le va interesa această carte.

Subiectul putea să se ducă uşor în penibil şi să fie un fiasco. Dar nu este. Deşi nu îmi place subiectul este scrisă ok şi dacă nu eşti foarte pretenţios (ca mine) o să îţi placă să citeşti această carte.

Eu am primit-o de la editura Bookzone şi îţi recomand să comanzi şi tu din oferta lor publicistică. Am văzut că primeşti şi un semn de carte special dacă achiziţionezi „Hai să ne prefacem şi azi„.

 

Citate interesante din carte:

Se întâmpla ceva ciudat cu mine, eram conştientă că situaţia îmi scăpa de sub control şi îmi devenea din ce în ce mai greu să îmi joc rolul. Nu eram fiinţa stabilă, ancorată în realitate aşa cum credeau toţi, nu îmi făceam planuri de viitor deşi răspundeam afirmativ tuturor ideilor lui Robert. Cred că o făceam doar în speranţa că mâine se va răzgândi şi vom rămâne pe loc până voi înţelege şi eu încotro vreau să mă îndrept. Ştiu, nedrept faţă de Robert, dar povestea asta este drespre mine.

Concret vorbind, îl înșelasem pe Robert. Punct. Dacă aș fi trăit în Evul Mediu, m-ar fi închis într-o mănăstire după ce mi-ar fi aplicat pedepse umilitoare cum ar fi ras în cap sau biciuire. Dacă aș fi trăit într-un stat islamic, m-ar fi ucis cu pietre în piața centrală în văzul tuturor. Dar, cum trăiesc în secolul XXI și oficial sunt o ortodoxă discretă, pedeapsa mea urma să fie înfruntarea propriei conștiințe și gândul că, atunci când se va face calculul divin, mă vor trimite unde e mai cald. Oricum nu puteam merge în locul cu verdeață. Acolo nu se fumează.

Cumpără cartea cu 22% reducere de la editura Bookzone.

 

 

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *