11 fete din literatură care îţi vor frânge inima

dolores-haze


Literatura este plină de răufăcători. Însă nu este nimic mai mişelesc decât o femeie care reuşeşte cu acţiunile, cuvintele şi,câteodată, chiar cu armele ei să îţi frângă inima.

Spoiler Alert!!!

Nana Coupeau – Nana de Emile Zola

Cum va face asta?

nana-zolaPur şi simplu manipulare. Poate că o să înceapă timid dar eroina lui Zola are ochii pe premiul cel mare. Nana nu are niciun talent deosibit doar puterea de a controla bărbaţii cu frumuseţea ei.

Becky Sharp – Bâlciul deşertăciunilor de William Makepeace Thackeray

Cum va face asta?

Bâlciul-deşertăciunilorFolosind viclenia ei feminină. Este distructivă,egoistă şi imorală. O să flirteze insistent cu tine dacă vede o posibilitate de ajutor financiar din partea ta. Va minţi(în realitate este căsătorită în secret), te va înşela şi se va lipsi de tine după ce te va folosi. Dacă nu eşti putred de bogat nu o să îţi acorde prea multă atenţie.

Moll Flanders – Moll Flanders de Daniel Defoe

Cum va face asta?

moll flandersÎntr-o manieră complicată şi dezordonată: se va căsători de multe ori(una din căsătorii va fi cu fratele ei vitreg), va înşela,fura, seduce, trece pe la închisoare – doar lucrurile din dorinţa de a obţine siguranţa. Dacă te afli în acest joc al ei, începe să îţi faci rugăciunile.

Estella Havisham – Marile speranţe de Charles Dickens

Cum va face asta?

estella-marile speranteDeoarece a primit educaţia de la sinistra doamnă Havisham, ţelul ei în viaţă este să frângă inima bărbaţilor. Poate că te simpatizează(chiar iubeşte), dar nu îţi face iluzii, acel organ din pieptul tău o să fie despicat.

Cathy Ames – La răsărit de Eden de John Steinbeck

Cum va face asta?

cathy-amesPentru cineva care este descrisă ca un „monstru psihopat” cu un „suflet deformat” există o mare posibilitate să îţi frângă inima. Când o vei întâlni o să aibă la activ un suicid şi un viol. Deci să se culce cu fratele tău, să plece după ce dă naştere la gemeni şi să te împuşte nu este mare lucru pentru această Lady.

Lady Macbeth – Macbeth de William Shakespeare

Cum va face asta?

lady-macbethTe va face să complotezi împotriva regelui tău. Nu-i mare scofală.Puterea te va corupe. O să înnebunească.O să fii decapitat. Ea o să se sinucidă. Un sfat înţelept spune să nu asculţi pe cineva care propune regicidul. Ăsta este un drum sigur spre probleme.

Daisy Buchanan – Marele Gatsby de Frank Scott Fitzgerald

Cum va face asta?

marele-gatsbyO trişoare extravagantă, însă o companie plăcută. Totuşi nu are stofă de iubită. Doar dacă eşti milionar. Dar oare merită să plăteşti preţul?

Annie Wilkes – Misery de Stephen King

Cum va face asta?

annie-wilkes-round-2Tortură este singurul cuvânt care îmi vine în minte. Ea este un criminal în serie,care are printre victimele ei
11 copii,propriul tată, un coleg de facultate şi un autostopist care a fost pentru scurt timp iubitul ei. Dacă eşti un scriitor care se pregăteşte să aibă un accident de maşină evită zona în care stă ea. O să ai parte de multe neplăceri.

Holly Golightly – Mic-dejun la Tiffany de Truman Capote

Cum va face asta?

holly-golightlyO să accepte toate cadourile tale, toate atenţiile tale, însă nu vei ştii cine este cu adevărat Holly. O să realizezi până la urmă că este o himeră. Şi nimeni nu vrea să urmărească una. Poate doar tu,

Dolores Haze – Lolita de Vladimir Nabokov

Cum va face asta?

dolores-hazeFiind ea – o fată naivă de 12 ani. Te vei simţi bine. Vei înnebuni încet, încet. O meriţi.

Emma Bovary – Doamna Bovary de Gustave Flaubert

Cum va face asta? 

madame-bovary-toronto-film-festival Îţi va analiza viaţa plictisitoare şi ţi-o va nimici. Frustrată de viaţa pe care o duce, urându-te pe tine şi dorind mai mult o să te înşele cu doi bărbaţi. O consecinţă a infidelităţii ei vor fi datoriile.

Brigid O’Shaughnessy – Şoimul maltez de Dashiell Hammett

Cum va face asta?

brigid_1588668iO să îţi ceară ţie şi partenerului tău să cercetaţi o răpire, care se dovedeşte să fie o pistă falsă. Ea este în spatele unui labirint de crime,trădări şi jaf. O să ai nişte remuşcări în privinţa ei, dar când vei afla că ţi-a ucis partenerul o să dispară tot.

Cine crezi că s-ar mai potrivi în acest articol?

Similar Posts:

One Reply to “11 fete din literatură care îţi vor frânge inima”

  1. O da, Becky Sharp mi-a frânt grav inima pe la 19 ani când am citit cartea. Tot aşteptam să îşi schimbe comportamentul. Apoi peste câţiva ani când am văzut ecranizarea am savurat din plin viclenia ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *