20 de cărţi geniale de citit iarna asta

carti-geniale

Sunt anumite cărţi care ne rămân în minte. Le-am citit pe nerăsuflate şi am revenit la ele. Că pot se apropie iarna şi trebuie să ne fortificăm sistemul imunitar îţi ofer 20 de cărţi care să îţi fortifice sufletul.

 

Umbra vântului – Carlos Ruiz Zafon

Am citit de curând cartea şi mi-a lăsat un sentiment plăcut la final. Este bine scrisă, are umor, acţiune, scene romantice şi un final care face să mai citeşti despre eroii povestirii.

Am scris o recenzie despre carte pe care o găseşti aici.

 

Harry Potter şi Ordinul Phoenix – J.K. Rowling

Am citit toată seria Harry Potter dar volumul acesta mi-a plăcut cel mai mult. Mi-a plăcut atât de mult că am şi visat părţi din carte.

Când am terminat seria am simţit că am pierdut nişte prieteni. Acelaşi sentiment l-am avut şi la Umbra Vântului.

 

Contele de Monte Cristo – Alexandre Dumas

Când am citit cartea aceasta aveam vreo 13-14 ani. Mi-am dorit să fiu la fel de inteligent precum Contele. Din ea am învăţat că iertarea de sine este o valoare pe care oricine trebuie să o înveţe.

 

Winnetou – Karl May

Tot o carte pe care am citit-o când eram puşti. Acum că sunt puşti mai mare cred că m-a impresionat combinaţia de aventură şi psihologic a romanului.

 

Istorie şi mit în conştiinţa românească – Lucian Boia

Sunt pasionat de istorie din şcoala generală. Şi sunt atras natural de istoria poporului din care fac parte. Am ales să citesc cartea aceasta ştiind că Lucian Boia îşi cunoaşte bine domeniul.

Am scris o recenzie despre ea pe care o găseşti aici.

 

Regatul sfântului Ştefan – Engel Pal

Altă carte de istorie. România şi Ungaria ca entităţi politice şi culturale au multe în comun. Din punctul meu de vedere avem multe de învăţat unii de la alţii. Lăsând deoparte propaganda politică şi falsul patriotism este o carte pe care orice român trebuie să o citească dacă doreşte să înţeleagă istoria spaţiului în care trăieşte.

 

Bucuria vieţii – Irving Stone

Carte m-a ajutat să îl descopăr pe Van Gogh omul şi să mă documentez mai mult despre el. Este o versiune romanţată a vieţii pictorului dar rămâne un bun punct de plecare.

 

Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înşine – Lisa Bourdeau

Am descoperit de curând această carte. Este puţin contaminată de misticism şi de gândire pozitivă dar sunt multe părţi care îi vor fi utile oricui vrea să se înţeleagă mai bine şi să pace cu trecutul şi cu sine.

 

Despre arta fericirii – Christophe Andre

O carte oferită cadou de o fostă prietenă. Se citeşte foarte uşor şi te face să vezi artele plastice cu alţi ochi. O carte care te face invită să meditezi asupra vieţii.

 

Antidotul – Oliver Burkeman

Nu sunt un fan al gândirii pozitive. O consider fortaţă şi, de la un punct, dăunătoare. Consider că lucrurile care crează o viaţă de om sunt necesare şi sănătoase.

Am scris o recenzie despre carte pe care o găseşti aici.

 

Învingătorul este întotdeauna singur – Paulo Coelho

Am citit mult Coelho în liceu. Unii spun că este de tot rahatul. Mie mi-a plăcut în liceu. Am renunţat să-l mai citesc fiindcă am considerat că se repetă mult.

O carte despre oameni şi cum pot ei să îşi justifice şi cele mai mari crime.

 

Moş Goriot – Honore de Balzac

Mă plictiseşte Balzac. Nu este stilul meu de scriitor. Dar Moş Goriot mi-a plăcut foarte mult. Tipologiile umane sunt foarte bine conturate şi carte ta lasă să tragi singur concluziile. Până la urmă trăit o comedie umană.

 

Zece negri mititei – Agatha Christie

După am încercat să mai citesc cărţi de Agatha Christie dar nu au fost ca aceasta. O consider cea mai bună carte a ei şi îmi asum că pot să fiu ignorant necitind toată opera.

O carte de mici dimensiuni şi foarte bine scrisă. Ar trebui să o dea la Bac pe asta.

 

Recomandate de cititori noştri:

Călătorii în infern – Tvrtko Vujity

Cândva am fost prinţesă – Coşmarul unei mame – Jacqueline Parscarl

Jurnalul de la Plătiniş – Gabriel Liiceanu

Un băiat numit Crăciun – Matt Haig

Omul de aur – Jokay Mor

Inima mea şi alte găuri negre – Jasmine Warga

Jane Eyre – Charlotte Bronte

Tu ce cărţi geniale ne recomanzi pentru iarna asta?

Similar Posts:

2 Replies to “20 de cărţi geniale de citit iarna asta”

  1. Buna ,recomand cartea”Viata e usoara,nu-ti face griji” scrisa de inegalabila Agnes Martin -Lugand continuarea cartiiOamenii fericiti citesc si beau cafea”;o lectura usoara,spumoasa si plina de realitatea vietii cotidiene.Dragostea nu tine cont de distanta si timp,nu piere niciodata din suflet ci doar se transforma in fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *