Daniel merge la film: Frăţia hoţilor(2018)

Câteodată mi se întâmplă să am timp liber. De obicei sunt un obsedat de muncă şi îmi umplu orice oră din viaţă cu ceva. Dar, câteodată, mai dau chix şi mă duc la film la cinema. În mintea mea nu se pune ca muncă şi mă simt câteodată vinovat că nu muncesc. Dar acest articol nu este despre problemele mele emoţionale ci despre filmul Frăţia hoţilor pe care l-am văzut la Cinema City.

Despre film

Am aflat de filmul ăsta la începutul altui film la cinema. Nu mai ştiu care film dar mi s-a părut foarte interesant şi antrenat.

Pe modelul ăla de acţiuni, împuşcături şi explozii dar cu actori care ştiu ce fac şi intră foarte bine în pielea personajelor.

Subiectul este uşor de înţeles. Sunt o gaşcă de hoţi care dau lovituri după lovituri şi nimeni nu-i prinde şi o gaşcă de poliţişti duri care au aere din gangsteri. Aceste găşti sunt conduse de Merrimen(Pablo Schreiber) şi Big Nick(Gerard Butler).

Filmul intră direct în miezul problemei şi ne arată un jaf al trupei nr. 1. Totul excaladează, se lasă cu împuşcături şi cu nişte politişti morţi.

Intră trupa nr. 2 care se angajează să-i prindă şi să-i aresteze pe criminali.

Deja de la început mi s-a părut ceva cunoscut la poveste. Şi apoi mi-am adus aminte de filmul Obsesia. Şi am înţeles că au vrut să facă ceva în genul dar mai modern, mai dur, mai pentru Gerald Butler.

Şi chiar l-a prins rolul de poliţist macho şi care urmăreşte să distrugă nişte infractori.

Toţi actorii au jucat foarte bine pentru un film de acţiune. Fiul lui Ice Cube face un rol bun şi promite mult pe viitor.

Dar ceva nu a mers. Am avut impresia că a fost regizat de două persoane şi au pus toate ideile la un loc.

Au fost multiple fire narative abandonate pe parcurs si anumite scene care nu aveau niciun rost.

Finalul a fost prostesc. Ceva gen The usual suspects dar fara niciun sens. A cam stricat din idea pe care s-a bazat tot filmul.

Concluzia finala

Este o copie dupa un film bun care face o treaba decenta. Un film antrenant dar pe care nu o sa-l mai revad. La cinema merita sa-l vezi pentru scenele de actiune.

Nota si filme similare

Nota pe care i-am dat-o pe IMDB este 6.

Filme de unde s-a inspirat masiv: Obsesia si The usual suspects.

 

 

 

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *