Fight Club: 32 de citate care te vor convinge să citeşti cartea

Nu mai este necesar să spun ceva despre Fight Club. Voi lăsa cartea să vorbească prin citatele următoare.

1.”Ştii zicala aia, că întotdeauna îi distrugi pe cei pe care-i iubeşti,ei bine, şi reciproca este valabilă.”

2.”Uite cele trei moduri în care poţi fabrica napalm : unu,amesteci în proporţii egale benzină şi concentrat de portocale îngheţat. Doi, amesteci în mod egal benzină şi cola light. Trei, dizolvi rahatul de la pisici în benzină până când amestecul se îngroaşă. ”

3.”E foarte uşor să plângi în bezna înăbuşitoare, închis în trupul altcuiva, când vezi că tot ce-ai putea realiza vreodată va ajunge la gunoi.
Toate chestiile cu care te-ai mândrit în viaţă vor fi azvârlite la coş. ”

4.”E aşa de uşor să plângi când îţi dai seama că toţi cei pe care-i iubeşti te vor respinge sau vor muri. Pe o axă a timpului îndeajuns de lungă, rata de supravieţuire a tuturor scade până la zero.”

5. „Să-ţi pierzi orice urmă de speranţă însemnă libertatea.”

6.”Îţi ridici ochii la cer şi te-ai dus. Nici bagajul tău. Nimic nu mai contează. Nici dacă-ţi miroase gura.”

7.”Un minut era de ajuns, a spus Tyler. Cineva a trebuit să muncească din greu pentru el, dar un minut de perfecţiune merită efortul. Nu te poţi aştepta la mai multe de un moment de perfecţiune.”

8.”Apoi eşti captiv în cuibuşorul tău drăgălaş, iar lucrurile pe care le posedai au ajuns acum să te posede ele acum pe tine.”

9.”Fie să nu mă desăvârşesc niciodată.
Fie să nu fiu mulţumit niciodată.
Fie să nu fiu perfect niciodată.
Izbăveşte-mă,Tyler,de perfecţiune şi desăvârşire.”

10.”După o noapte la Fight Club, tot ce se întâmplă în lumea reală are volumul dat la minimum. Nimic nu te mai scoate din sărite. Cuvântul tău e lege şi chiar dacă alţii încalcă legea asta sau îţi pun întrebări, nici măcar asta nu te mai scoate din sărite.”

11.”Sălile de forţă în care te duci sunt pline de tipi care încearcă să arate ca nişte bărbaţi, ca şi cum a fi bărbat înseamnă să arăţi aşa cum vrea un sculptor sau un art director.”

12.”Sunt un bărbat de 30 de ani şi mă întreb dacă încă o femeie ar fi cu adevărat răspunsul de care am nevoie.”

13.”Şi poate că Walter se gândeşte la un picnic uşor, fără carne, la care a fost în weekend, sau la stratul de ozon sau la nevoie disperată a omenirii de a opri această cruzime a testării produselor pe animale, dar probabil că de fapt nu se gândeşte la nimic din toate acestea. ”

14.”Uneori faci câte ceva şi iei în freză. Alteori o iei în freză din cauză că nu faci ceva.”

15.” Dacă îţi bagi pene în fund, zice Tyler, asta nu înseamnă că eşti pui.”

16.”Numai după ce ai pierdut totul,spune Tyler, eşti liber să faci orice.”

17.”Într-o zi, spune Tyler, o să mori şi până când nu conştientizezi lucrul ăsta, n-am ce să fac cu tine.”

18.”Cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla, zice Tyler, e să fim concediaţi. În felul ăsta n-am mai bate pasul pe loc şi am face ceva cu vieţile noastre. ”

19.”Din gura mea ies cuvintele lui Tyler. Şi când te gândeşti că eram o persoană aşa de cumsecade.”

20.”Urcăm în camera ei şi Marla îmi povesteşte că în natură n-o să vezi niciodată animale bătrâne pentru că ,imediat ce îmbătrânesc, animalele mor. Dacă se îmbolnăvesc sau devin mai lente ceva mai puternic le omoară. Animalele nu sunt sortite să îmbătrânească.”

21.”Nu vrem să ştim o groază de lucruri despre cei pe care-i iubim.”

22.”De-asta îmi plăceau mie la nebunie grupurile de sprijin – dacă oamenii credeau că eşti pe moarte, te bucurai de întreaga lor atenţie.”

23.”Oamenii ăia chiar stăteau şi te ascultau, nu doar aşteptau să le vină şi lor rândul să vorbească.”

24.”Filosofia de viaţă a Marlei, din câte mi-a zis ea, constă în faptul că poate să moară în orice clipă. Tragedia vieţii ei este ca asta nu se-ntâmplă.”

25.”Voiam să distrug tot ce era frumos şi nu voi avea niciodată.”

26.”Dacă eşti bărbat,creştin şi locuiteşti în America , zice mecanicul, taică-tu e ca Dumnezeu. Şi dacă n-ai ştiut niciodată cine-i taică-tu, dacă taică-tu te lasă baltă, moare sau nu stă niciodată pe-acasă, ce-o să crezi atunci despre Dumnezeu.”

27.”Din perspectiva lui Tyler, e mai bine să fii rău şi să-i atragi atenţie lui Dumnezeu decât să nu-i atragi atenţia prin nimic. Poate pentru că ura lui Dumnezeu e de preferat indiferenţei Sale.”

28.”Credeţi în mine şi veţi avea moarte veşnică, spune mecanicul.”

29.Ai o generaţie de femei şi bărbaţi tineri şi puternici care vor să îşi dea viaţa pentru ceva. Publicitatea îi face pe oamenii ăştia să alerge cu limba scoasă după maşini şi haine de care nu au nevoie. Generaţii întregi au muncit în nişte slujbe pe care le urau din tot sufletul doar ca să poată să îşi cumpere tot ce nu au aveau de fapt nevoie.”

30.”Raymond K. K. Hassel, cina ta din seara asta o să ţi se pară mai gustoasă decât orice masă pe care ai mâncat-o vreodată şi mâine o să fie cea mai frumoasă zi din viaţa ta.”

31.”Numai prin moarte vom avea un nume, de vreme ce numai prin moarte încetăm să mai facem vreun efort. Prin moarte devenim eroi.”

32.”De ce am provocat atâta durere?
Nu mi-am dat seama că fiecare dintre noi e un fulg de zăpadă sfânt, unic, de o unicitate cu totul specială?
Nu văd că toţi suntem nişte manifestări ale dragostei?
Mă uit la Dumneazeu, care stă la biroul lui şi scrie ceva pe un blocnotes, şi-mi dau seama că Dumnezeu n-a-nţeles nimic din toată chestia.
Nu suntem speciali.
Dar nici nu suntem rahat sau gunoi.
Pur şi simplu existăm.
Pur şi simplu existăm şi ceea ce se întâmplă, se întâmplă, şi cu asta, basta.
Nu,nu-i aşa, zice Dumnezeu.
Da. Mă rog. În fine. Ce îmi pasă? Oricum nu poţi să-l înveţi nimic pe Dumnezeu.”

Fight Club este scrisă de Chuck Palahniuk şi a fost publicată prima dată în 1996.În 1999 s-a făcut un film pe baza astei cărţi.Culmea este că în film apar foarte multe referi la branduri celebre.
Şi foarte multe indicii sunt presărate prin film cu privire la Tyler Durden.

Recomand să citeşti acestă carte. Este ceva diferit şi captivant. Te asigur că vei fi uimit la final.
Eu am citit cartea de 2 ori şi o mai răsfoiesc din când în când, atunci când am nevoie să îmi eliberez mintea. Poţi să vizionezi filmul sau să citeşti cartea, ambele sunt reuşite.

Similar Posts: