8 cărţi de citit în februarie 2018

carti-recomandari

Dacă nu ai idee ce să citeşti sau vrei şi alte recomandări de cărţi ai venit la locul potrivit. Adevărul este că pentru un cititor niciodată nu sunt cărţi destule. Mereu vrem mai mult mai mult.

Luna trecută am reuşit să citesc 2 cărţi şi să încep alte 5-6. Am avut atenţia împrăştiată. Am alergat după validare şi după senzaţii plăcute. Luna aceasta vrea să mă concentrez mai bine pe cărţile mele şi să dau gata 8. Două pe săptămână. Nu este foarte mult dar este necesar să fiu perseverent.

Urează-mi succes!

Cărţile de citit din februarie 2018 sunt:

Caiete – Albert Camus (731 pagini)

Am început-o în ianuarie şi vreau să o termin. Am primit cartea de la Libris şi am găsit în ea lucruri minunate. Urmează să îmi dau cu părerea despre într-un articol viitor.

Primul lucru pe care trebuie să-l înveţe un scriitor este arta de a transpune ceea ce simte în ceea ce vrea să simtă alţii. La început, reuşeşte din întâmplare. Dar pe urmă talentul trebuie să înlocuiască întâmplarea. Există şi o parte de noroc la rădăcina geniului. N-ar trebui să scriu: dacă lumea ar fi limpede, arta nu ar exista, iar dacă lumea mi s-ar părea că are un sens, nu aş mai scrie. În unele cazuri trebuie să fii personal din modestie. ( Copertă spate carte)

Introducing Kant – Christopher Kul-Want, Andrezej Klimowski (173 pagini)

Am cumpărat-o de aici. Motivul e unul simplu, am încercat să citesc din Critica raţiunii pure şi a început să mă doară capul la propriu. Aşa că am zis să o iau ca la grădiniţă, să încep să desenez bastonaşe kantiene, să învăţ din alfabetul kantian şi apoi să trec la lucrări accesibile de-ale lui.

Bonus: Are multe poze!

Aristocraţii români în lumea lui Proust – Mihai Dim. Sturdza (192 pagini)

Am început să devin interesat de lumea interbelică din România, în special de intelectuali, şi să caut cărţi care să îmi ofere o introducere acolo. O carte începută în ianuarie şi care se citeşte uşor şi are multă informaţie interesantă(pentru mine).

Articolul care mi-a adus în atenţia această cărticică.

Consideraţiile istorice, erudiţia, observaţiile şi notele uneori ironice ale lui Mihai Dimitrie Sturdza, precum şi şansa de a înţelege, ca urmaş al unei importante familii boiereşti româneşti, etosul personajelor sale faci din această carte mai mult decât un eseu biografic. E o veche fotografie de grup în alb şi negru pe care autorul a înnobilat-o colorând-o cu nuanţele potrivite. ( Copertă spate carte)

Călătoria în timp. O istorie – James Gleick (337 pagini)

Am primit acest minunat volumaş de la editura Publica. O surpriză de proporţii pentru mine. 🙂 Am zis să schimb puţin registrul şi să trec şi prin ceva de popularizare a ştiiinţei. Iar cum timpul este important pentru toţi aveam multe motive să aleg Călătoria.

În noua lui carte captivantă, James Gleick se urcă în maşina timpului a lui H.G. Wells şi face o călătorie fascinantă prin cea mai greu de înţeles dintre cele patru dimensiuni. În paginile sale, timpul zboară. ( John Banville)

The Undoing Project – Michael Lewis (406 pagini)

Altă carte primită de la Publica. Sunt un răsfăţat, ştiu! 😛 Am ales cartea aceasta fiindcă am văzut-o recomandată de Mark Manson în lista lui de cărţi citite în 2017( articol pentru abonaţi).

Convingătoare…The Undoing Project este o istorie a naşterii economiei comportamentale, dar şi dovada adusă de Lewis în favoarea puterii colaborării. (Peter Coy)

Schimbarea la faţă a României – Emil Cioran (207 pagini)

Cartea scrisă la tinereţe a lui Cioran şi cea de care s-a dezis în ultimii săi ani de viaţă. Vreau să văd ce idei a expus aici şi de ce această carte a fost atât de folosită împotriva filosofului.

Cumpărată de aici.

România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaşte din ea. Plăsmuirea acestei ţări să ne fie singura obsesie.

 

Ultimele două cărţi sunt Un artist al lumii trecătoare şi În noapte. Am spun despre ele şi aici. Sunt restante de luna trecută deci doar le trec în listă.

Acum că am terminat cu ce am citit şi cu ce vreau să citesc vine întrebarea firească, tu ce ai citit şi ce vrei să citeşti? Sunt curios să aflu de cărţi noi!

Spor la citit în februarie!

Similar Posts:

3 Replies to “8 cărţi de citit în februarie 2018”

  1. Am citit în ultima vreme trilogia Prima lege de Joe Abercrombie, Necroville – Ian Mcdonald, Fugarul – Stephen King, prima carte din trilogia secolului de Ken Follett, acum citesc partea a 2-a Iarna lumii, apoi voi citi ceva de Stephen King și ultima parte din trilogia secolului.

  2. Idiotul, Oameni sarmani, -F.M. Dostoievski. Sunt niste carti foarte frumoase. Oricare carte a lui Dostoievski. Martin Eden de Jack London e o carte care mi-a ramas in inima. O zi din viata lui Ivan Denisovici- Soljenitîn
    Pasunile raiului- Steinbeck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *