85 de cărţi despre educaţie financiară pe care trebuie să le citeşti


Educaţia financiară este o parte importantă din fundaţia pe care se construieşte o viaţă frumoasă. Dacă nu te descurci cu banii, nu o să te descurci cu multe alte lucruri.

Şi care este cel mai uşor mod să înveţi despre educaţie financiară? Să  aplici ceea ce au aplicat şi alte persoane.

Deoarece trăim în epoca informaţiei, este foarte uşor să găseşti cel puţin o persoană care a trecut prin ceva similar  şi să înveţi ceva de la ea. Şi care modalitate mai bună să înveţi de la alţii decât prin lectură.

Laurenţiu are un articol asemănător pe blogul lui.

Sursă:www.today.com

Sursă:www.today.com

Mai jos ai 85 de cărţi care te vor ajuta să îţi construieşti o educaţie financiară solidă.

 

 

Psihologie şi motivaţie

Milionarul de lângă noi de Thomas J. Stanley şi William D. Danko

„Milionarul de lângă noi” este o carte foarte bună pentru cei care au intrat în jocul finanţelor personale,deoarece această carte vorbeşte despre fundamentele educaţiei financiare oferind sfaturi simple şi constructive.

Gândirea milionarului de Thomas J. Stanley

Prin această carte vei afla răspunsul la întrebări dificile din domeniul finanţelor, susţinute de exemple solide.

Poţi face avere,chiar dacă începi mai târziu de David Bach

David Bach oferă ajutor celor care doresc să se îmbogăţească deşi cred că este prea târziu pentru asta.

Femeile şi banii de Suze Orman

Fiecare femeie din lume ar trebui să citească această carte. Suze Orman doreşte să ajute femeile să devină mai puternice din punct de vedere financiar şi să capete un control mai mare asupra propriei vieţi.

Gândire rapidă,gândire lentă de Daniel Kahneman

Inteligenţa financiară este dictată de deciziile pe care le luăm. Vei învăţa cum să iei decizii mai bune citind această carte.

Transformare financiară totală de Dave Ramsey

Un ghid complet din care vei învăţa cum să economiseşti,să investeşti, să scapi de datorii şi să atingi independenţă financiară.

Cel mai bogat om din Babilon de George S. Clason

Am scris mai multe lucruri despre această carte aici.

Tată bogat,tată sărac de Robert Kiyosaki

O lucrare clasică a educaţiei financiare moderne. Fiecare persoane trebuie să citească şi să aplice principiile din spatele acestei cărţi.

De la idee la bani de Napoleon Hill

Cea mai celebră carte a lui Napoleon Hill te va ajuta să îţi însuşeşti mentalitatea de succes a unor oameni precum Henry Ford, J.D. Rockerfeller etc.

A da şi a lua de Adam Grant

Vei învăţă că, pentru a atinge succesul, ai nevoie de ajutorul celorlaţi şi va trebui să înveţi să oferi înainte de a cere.

Succesul redefinit de Arianna Huffington

„Pentru a trăi viaţa pe care ne-o dorim şi pe care o merităm cu adevărat – şi nu mă refer la o viaţă cu care doar să fim împăcaţi –, avem nevoie de o a treia metrică, de o a treia unitate de măsură a succesului, care merge dincolo de cele două metrici deja existente, bani şi putere. Cea de-a treia metrică este clădită pe patru fundamente – bunăstare, înţelepciune, miracol şi dăruire –, noţiuni care alcătuiesc cele patru secţiuni ale acestei cărţi.“

Dă lovitura! de Gary Vaynerchuk

Despre pasiune ne vorbeşte Gary Vee în acestă carte. Despre modul în car reuşit el să construiască afaceri de succes şi cum un set de principii solide l-au ajutat să ajungă unde este acum.

Secretele minţii de milionar de T. Harv Eker

Cartea te va ajuta să înveţi să gândeşti ca un milionar şi, în timp, să devii unul.

Conducta de milioane de Burke Hedges

Dacă nu vrei să trăieşti de la un salariu la altul şi să ai mai multe surse de venit, trebuie să înveţi să construieşti diferite conducte care îţi vor finanţa viaţa pe care o doreşti.

Profeţiile tatălui bogat de Robert Kiyosaki şi Sharon L. Lechter

Cartea de faţă te va învăţa cum să nu îţi construieşti o „arcă personală” cu care vei putea naviga pe apele învolburate ale vieţii.

Un IQ financiar mai bun. Cum sa-ti folosesti banii mai cu cap de Robert Kiyosaki

„Această carte nu conţine sfaturi financiare. Dar te ajută să devii mai inteligent în plan financiar, aşa încât să poţi înţelege informaţiile pe care le primeşti şi să-ţi găseşti propria cale spre nirvana financiară. Pe scurt, să ajungi bogat devenind mai inteligent.“

Gândesc,deci câştig de Joey Reiman

Vei învăţa cum să faci milioane din propriile tale idei geniale.

Sfârşitul banilor şi viitorul civilizaţiei de Thomas H. Greco Jr.

Deoarece puterea banilor a crescut exponenţial în ultimele secole, suntem faţa în faţă cu o criză spirituală: ori vom preţui viaţa fiecărei persoane în mod egal ori vom ajunge la ruină.

Ce relaţie ai cu banii? de Ted Klontz, Rick Kahler, Brad Knontz

În această lucrare terapia experimentală este combinată cu planificare financiară pentru a te ajuta să înţelegi ce relaţie ai cu banii şi dacă deciziile pe care le iei sunt cele potrivite.

Cadranul banilor. Ghidul tatălui bogat pentru libertate financiară de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter

„Cadranul banilor” îţi va fi un ghid în atingerea independenţei financiare şi în schimbarea de perspectivă pe care o ai asupra banilor.

Felicitări! Sunteţi milionar! de Brian Gotta

O carte din care vei descoperi cum să stai motivat şi disciplinat în drumul spre dobândirea educaţiei financiare şi tehnicile care te vor ajuta să faci milioane.

Omul care aduce ploaia… de bani de Jeffrey J.Fox

Vei afla ce-l diferenţiază pe cel care reuşeşte să atingă funcţii înalte în ierahie de angajatul de rând.

La pescuit de fraieri. Economia manipulării şi a înşelăciunii de George Akerlof,Robert J. Shiller

Cei doi laureuţi ai premiului Nobel pentru economie vin să aducă răspunsul la întrebarea : De ce oamenii sunt disperaţi într-o lume mai bogată ca niciodată?

Antifragil de Nassim Nicholas Taleb

Toate discuţia se învârte în jurul „Lebedelor Negre”, cum ne influeţează ele viaţa le viaţa şi cum să profităm de pe urma lor. „Lebedele Negre” sunt evenimente rare şi care au un impact foarte mare. Un exemplu de astfel de eveniment ar fi Fukushima.

Nassim Taleb demonstrează cum putem să evităm astfel de evenimente nefaste să aibă asemenea repercursiuni şi de ce ele se întâmplă în primul rând.Antifragilitatea este răspunsul pe care autorul îl are la această problemă a „lebedelor negre”.

Lebăda neagră de Nassim Nicholas Taleb

Este considerată una dintre cele mai influente cărţi ale secolului XXI. Aceasta a schimbat modul în care sunt privite evenimentele neaşteptate şi cum să ne descurcăm după ce se întâmplă. Informaţia este asemănătoarea cu cea din Antifragil, însă puţin mai tehnică.

Forţa economică a femeilor de Andreea Paul

Dacă te interesează să afli cum au reuşit 56 de femei de afaceri din România să aibă sucees, atunci aceasta este carte pe care trebuie să o citeşti.

Avuţia naţiunilor de Adam Smith

Una dintre lucrările clasice în domeniul economiei. Este o lectură esenţială pentru orice persoană cu un dram de educaţie.

Puterea magică a gândului de David J. Schwartz

Una din cărţile care te învaţă cât de important este ce gândeşti şi ce laşi să te influenţeze. De asta persoanele care îşi petrec viaţa sub influenţe nefaste ajung nişte victime şi nişte eşecuri.

Secretele succesului de Dale Carnegie

Am scris mai multe despre această carte aici.

Totul despre psihologia persuasiunii de Robert Cialdini

Dacă doreşti să devii mai convingător şi să influenţezi oamenii fără să fii manipulator, această lucrare îţi va oferi tot ce ai nevoie.

Zero limite de Joe Vitale

O carte motivaţionale care va insufla în tine încrederea că şi tu poţi să faci lucrurile pe care le doreşti.

Cine mi-a luat caşcavalul? de Spencer Johnson

O parabolă amuzantă care te va învăţa cum să faci faţă schimbărilor şi să menţii cursul pe care îl doreşti. Şi este şi uşor de citit.

Excepţionalii de Malcolm Gladwell

Oare de ce unii oameni au succes iar alţii nu? Aceasta este întrebarea pe care autorul şi-a pus-o. Iar răspunsul îl vei găsi în această carte.

Obiceiuri care fac toţi banii de Liviu Păsat

O poveste în care mulţi români se pot regăsi. Poate că ai prea multe facturi de plătit sau pur şi simplu nu mai suporţi stresul vieţii cotidiene. Indiferent ce neplăceri ai, această carte te va ajuta să vezi banii cu alţi ochi.

Foloseşte-ţi mintea pentru a te îmbogăţi de Napoleon Hill

Una dintre cele mai apreciate cărţi motivaţionale scrise de Napoleon Hill. Împreună cu „De la idee la bani”, aceasta este o lectură care te va umple de idei noi şi de multă inspiraţie.

Blink de Malcolm Gladwell

Oare cum reuşesc unii oameni să ia anumite decizii instant? Şi să se dovedească că au fost cele corecte. Malcolm Gladwell ne oferă răspunsul la această întrebare care stă pe buzele tuturor.

 

Investiţii şi antreprenoriat

Şcoala de afaceri de Robert Kiyosaki şi Sharon L. Lechter

Din această carte vei învăţa cum să porneşti afaceri care să te ajute să atingi libertatea financiară.

Atingerea regelui Midas. De ce unii antreprenori se îmbogăţesc, iar cei mai mulţi nu de Donald J. Trump, Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki şi Donald Trump au făcut echipă pentru a te ajuta să devii un antreprenor de succes şi un om fericit.

Arată-mi banii! Cum se determina ROI – randamentul investiţiilor în oameni, proiecte si programe de Jack J. Phillips, Patricia Pulliam Phillips

Această carte te va ajuta să construieşti proiecte sustenabile şi solide şi să obţii finanţare şi suştinere pentru ele.

Bani online. Cum să conducem o afacere stând acasă de John Fuhrman

Vrei să conduci propria afacere din confortul fotoliului tău? Atunci citeşte această carte.

Banii altora. Cum să atrageţi banii altora pentru investiţiile dumneavoastră de Michael Lechter

Dacă vrei să atragi investiţii pentru ideile tale ta afacere atunci această carte este un bun început.

Antreprenor la minut de Ken Blachard,Don Hutson,Ethan Willis

Lucrarea îţi oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care se porneşte o afacere şi ce obstacole îi apar în drum unui antreprenor.

Coada lungă. De ce viitorul în afaceri înseamnă să vinzi câte puţin din toate de Chris Anderson

Coada lungă” îţi oferă o nouă viziune asupra modului în care se fac afaceri în epoca Internetului.

Antreprenoriat. Lansarea şi administrarea unei afaceri de Steve Mariotti, Caroline Glackin

Un manual de antreprenoriat destinat mediului universitar de unde ai foarte multe de învăţat despre cum se face un plan de afaceri şi cum se implementează aceasta.

De la zero la unu de Peter Thiel, Blake Masters

O carte despre cum să inovezi şi să creezi noi tehnologii  într-o lume care pare că a stagnat din acest punct de vedere.

Control şi audit financiar de Monica Boajă,Sorin Claudiu Radu

Tot ce vrei să ştii despre control şi audit financiar vei găsi în această lucrare.

Cum să trecem la e-business de Steve Sleight

Vei găsi informaţii despre cum să cooperezi cu partenerii tăi de afaceri şi să faci saltul în lumea digitală a afacerilor.

Startup de 100 dolari de Chris Guillebeau

Dacă vrei să faci din pasiunea ta o afacere şi nu ai mulţi bani, atunci cartea lui Chris Guillebeau este ceea ce ai nevoie. Vei găsi în ea o mulţime de recomandări şi exemple că se poate.

Capitalul în secolul al XXI-lea de Thomas Piketty

O carte capitală pentru oricine vrea să înţeleagă cum funcţionează economia modernă.

The Lean Startup de Eric Ries

„Lean Startup” este un model de afacere care este lipsită de rigiditate şi ideologii. Doar o astfel de afacere poate prospera şi supravieţui în aceste vremuri.

 

Educaţie financiară pentru copii

Bani isteţi,copii isteţi de Dave Ramsey

O resursă extraordinară pentru orice părinte care doreşte să crească un copil educat din punct de vedere financiar.

Copil bogat,copil isteţ de Robert Kiyosaki şi Sharon L. Lechter

Ajută părinţii să îşi pună întrebările corecte cu privire la educaţia copiilor şi le insufle de mici ideea că pot să fie independenţi financiar.

 

Biografii şi autobiografii

Magnaţii de Charles R. Morris

Povestea celor 4 giganţi care au creat economia americană modernă:Andrew Carnegie,J.P. Morgan,J.D. Rockerfeller şi Jay Gould.

Cei care schimbă jocul de Mona Dârţu,Andreea Roşca

O carte scrisă de români care m-a impresionat. Spune povestea unor oameni simpli ca şi noi care au muncit din greu şi ajuns să schimbe jocul.

Lecţii din şcoala vieţii de Richard Branson

Atitudinea, câteodată, înseamnă totul. Aceasta este filosofia de viaţa a lui Richard Branson. Citeşte cum face faţă acesta provocărilor vieţii şi îşi păstrează zâmbetul pe buze.

Steve Jobs de Walter Isaacson

Biografia lui Steve Jobs este una dintre lecturile obligatorii pentru orice persoană care doreşte să pornească în jungla afacerilor.

Pierderea virginităţii de Richard Branson

O carte despre cum începuturile lui Richard Branson şi cum a făcut el faţă greutăţilor întâlnite.

Lean in. Femeile,munca şi voinţa de a conduce de Sheryl Sandberg

Scrisă de o femeie puternică pentru a inspira celelalte femei să fie puternice în viaţa personală şi nu numai.

Girlboss de Sophia Amoruso

O carte menită să inspire femeile de pretuntindeni să îşi urmeze visele într-o lume condusă de bărbaţi.

 

Leadership şi management

Musai list de Octavian Pantiş

Singura carte de management al timpului pe care trebuie să o citeşti ca să devii mai productiv.

Liderii mănâncă ultimii de Simon Sinek

Un lider adevărat munceşte mai mult decât toată echipa sa la un loc. Dacă vrei să fii un lider trebuie să citeşti această carte.

Ce culoare are paraşuta ta ? de Richard N. Bolles

Cea mai populară  carte de manangement la carierei care a fost scrisă vreodată. Un motiv destul de bun să o citeşti.

Cele 21 de legi supreme ale liderului de John Maxwell

Află ce înseamnă să fii un lider bun din cartea lui John Maxwell.

Liderii buni pun întrebări de John Maxwell

Un lider nu dă ordine, el îţi pune întrebări care te fac să înţelegi ceea ce este de făcut şi te motivează în acelaşi timp să le faci.

Cele 21 de calităţi ale liderului de John Maxwell

Deci am convenit că există legi pe care liderul trebuie să le urmeze, dar cum rămâne cu calităţile lui?

Manageri şi mentori de Chip R. Bell

Oare un manager poate să fie şi un mentor pentru subalternii lui?

Cele cinci niveluri ale leadershipului de John Maxwell

Deci liderul are calităţi şi nişte legi pe care le respectă. Dar mai vin şi cele cinci niveluri pe care acesta trebuie să le înţeleagă când vine vorba de leadership.

Săptămâna de lucru de 4 ore de Tim Ferriss

În principal, spune povestea lui Tim Ferriss cel care a ajuns să muncească mult mai puţin decât înainte şi să câştige financiar mai mult.

Este plină de sfaturi foarte bune, cum ar fi cum să aplici principiul Pareto şi legea lui Parkinson. Singurul lucru care mă deranjează la cartea asta este faptul că face toate lucrurile să pară aşa de uşoare şi nu ţine cont de faptul că la început trebuie să munceşti din greu ca să poţi să ajungi unde vrei.

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

Sigur ai auzit de această lucrare clasică. Dar ştii ce o face atât de revelatoare? Faptul că este bazată pe principii o face credibilă. Principiile nu se schimbă. Sunt pentru totdeauna. Fiecare dintre obiceiurile expuse în carte este un prospect pentru eficacitate care acoperă toate cele 4 domenii ale vieţii: fizică, psihică,emoţională, şi chiar spirituală.

Liderul poţi fi tu de Dale Carnegie

Învaţă cum să fii un lider de la cel mai celebru scriitor de dezvoltare personală.

Drive. Ce ne motivează cu adevărat de Daniel Pink

Află ce ne motivează cu adevărat ca să poţi lucra în armonie cu ceilalţi şi,cel mai important, cu  tine.

Inteligenţa emoţională în leadership de Daniel Goleman

Dacă nu reuşeşti să fii empatic cu ceilalţi nu vei reuşi să fii un bun lider.

Triburi. Avem nevoie de tine să ne conduci de Seth Godin

O carte excelentă despre cum să devii un lider şi să inspiri oamenii prin propria ta personalitate.

Atinge măiestria în leadership cu Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul de Robin Sharma

Creşte potenţialul mental cu ajutorul lui Robin Sharma şi a poveştilor pe care acesta ţi le va oferi.

 

Vânzări

Curs de vânzări. Cum să vinzi orice oricui de Zig Ziglar

Zig Ziglar te învaţă cum să vinzi şi să câştigi inimile oamenilor.

Tehnici de a vinde de Dale Carnegie

Dacă cel mai de succes scriitor de literatura de dezvoltare personală nu te poate învăţa să vinzi atunci nimeni nu o poate face.

Cum să livrezi fericire de Tony Hsieh

Este mult mai important impactul pe care îl are produsul tău în viaţa oamenilor decât dacă este „cool”.

A vinde e omeneşte de Daniel Pink

Este vital să înveţi să vinzi şi să convingi pentru a duce o viaţă fericită.

Psihologia vânzării de Brian Tracy

Învaţă cum gândesc oamenii pentru a putea să le vinzi mult mai uşor produsul tău.

Marketingul motivaţional de Robert Imbriale

Foloseşte elementele care stau la baza motivaţiei umane pentru a creşte vânzările.

Cum se scrie în publicitate de Denis Higgins

Învaţă cum se scrie în publicitate de la maeştrii care au revoluţionat domeniu.

Clienţi pe viaţă de Carol Sewell,Paul B. Brown

Citeşte cum să transformi clientul ocazional într-unul fidel şi dedicat cauzei tale.

Viaţa mea în publicitate de Claude C. Hopkins

Memorii celui mai influent om din publicitate te vor face să înţelegi ce înseamnă pasiunea şi de ce munca este cea mai scurtă cale spre succes.

Cele 13 reguli esenţiale în vânzări de Joe Girard

Citeşte care sunt regulile de succes în vânzări de un om care a făcut istorie în acest domeniu.

 

Am ajuns la finalul acestui lung articol. Mă bucur că l-ai parcurs pe tot şi te sfătuiesc să achiziţionezi anumite cărţi. Sigur te vor ajuta să devii independent financiar. Doar trebuie să ai răbdare şi să aplici tot ceea ce găseşti în ele. Doar aşa vei putea să separi ceea ce ţi se potriveşte ţie de ceea ce nu este pentru tine. Singurul mod prin care poţi avea succes în orice domeniu este acţiunea.

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *