8 cărţi de citit pentru un cuplu fericit

jurnalul lui adam

Se spune că nu există cupluri fericite ci doar cupluri care au învăţat să se obişnuiască cu defectele celuilalt. Lăsând gluma deoparte, să fii într-o relaţie pe termen lung, să ai o familie, să construieşti un cămin este o treabă dificilă şi durează o viaţă.

Şi unde ne ducem atunci când avem întrebări? Unii la duhovnic, alţii la psiholog, noi, cititorii ne ducem la librărie şi cumpărăm o carte. 😀 Iar dacă vrei să înveţi cum să fi parte a unui cuplu sănătos şi compatibil te invit să alegi din cărţile de mai jos:

 

Există iubiri fericite? – Guy Corneau

Ea este „femeia care iubeşte prea mult„, el este „bărbatul care se teme să iubească”. El suferă de „sindromul funiei de gât”, ea – de „sindromul lasoului”. Fără să-şi dea seama fiecare aduce în intimitatea cuplului carenţele relaţiei sale din copilărie cu părintele de sex opus. Neînţelegerile şi conflictele lor îşi au de obicei originea în trauma fetiţei neglijate de tată şi în neajutorarea băieţelului supraprotejat de mama. (Copertă spate carte)

Secretul cuplurilor fericite – Yvon Dallaire

Unele cupluri sunt fericite doar la începutul relaţiei în timp ce altele reuşesc să-şi păstreze fericirea pe termen lung. Partenerii din cuplurile fericite trec prin aceleaşi momente dificile şi au aceleaşi surse generatoare de conflict ca şi perechile nefericite. Se confruntă cu neînţelegeri în privinţa problemelor fundamentale, dar se ceartă şi când vine vorba de cine ţine telecomanda, de felul în care îşi petrec weekend-ul…

De ce unii reuşesc acolo unde majoritatea eşuează? (Copertă spate carte)

Banii în cuplu şi în familie – Marie-Claude Francois-Laugier

Cărui fapt se datorează raporturile noastre atât de complicate cu banii? Cum ne otrăvesc banii viaţa zi de zi? Şi care sunt mijloacele prin care putem să ne detaşăm de ei? (Copertă spate carte)

Psihologia iubirii romantice într-o epoca fără romantism – Nathaniel Branden

Te-ai întrebat vreodată cum ia naştere iubirea romantică? Care sunt deosebirile dintre iubirea matura şi cea imatură? Ce rol joacă sexul în dragoste? Este exclusivitatea necesară? Şi, poate cea mai importantă întrebare, putem face ca dragostea să reziste? (Copertă spate carte)

Dragostea modernă – Aziz Ansari

Haios din fire, Aziz Ansari dovedeşte că poţi fii inteligent şi amuzant în acelaşi timp. Nu doar că am râs în hohote, dar am învăţat o mulţime de lucruri noi. Unde era cartea asta când aveam 22 de ani? (Steven Levitt)

Dincolo de Marte si Venus – Dr. John Gray

În anii care au urmat după apariţia bestseller-ului Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, lumea s-a schimbat spectaculos, ritmul alert al vieţii personale şi profesionale a sporit stresul cotitidian, iar dinamica relaţiilor a suferit mutaţii importante. Atât bărbaţii, cât şi femeile, au nevoie de un nou tip de susţinere emoţională, care implică o mai mare autenticitate, intimitate şi exprimare personală. (Copertă spate carte)

Karma iubirii – Geshe Michael Roach

Ştiu că ai încercat toate metodele. Sau cel puţin ai încercat multe metode ca să găseşti o relaţie care merge – şi ce nu ai încercat personal oricum ştii că nu merge, pentru că i-ai observat pe alţii care au încercat.

Da, poţi avea orice partener doreşti, orice relaţie doreşti – dacă înveţi cum să plantezi seminţele karmice corecte. Şi acest lucru îl vei descoperi în cele 100 de întrebări din carte. (Copertă spate carte)

Ţine-mă strâns în braţe – Dr. Sue Johnson

Uiţaţi de sfaturile cum să argumentaţi mai bine, să vă analizaţi evenimentele din copilărie, să faceţi gesturi romantice sau să încercaţi noi poziţii sexuale. În schimb, recunoaşteţi şi admiteţi că sunteţi ataşat emoţional şi dependent de partener în acelaşi mod în care un copil este ataşat de unul dintre părinţi. EFT se concentrează pe crearea şi întărirea acestei legături emoţionale prin identificarea şi transformarea momentelor-cheie care întreţin o relaţie de dragoste. (Copertă spate carte)

 

Tu ce carte ne recomanzi?

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *