15 cărţi clasice de dezvoltare personală pe care să le citeşti

dezvoltare-personala-clasic

Domeniul dezvoltării personale nu este unul recent şi are o istorie de câteva decenii bune. În articolul de faţă voi enumera 15 cărţi de dezvoltare personale care au devenit lucrări clasice ale acestui gen. Am ales cărţi având în vedere să fii trecut 20 de ani de la prima publicare.

Cărţile sunt următoarele:

 

Gânduri către sine însuşi – Marcus Aurelius(180 d. Hr.)

„Gânduri către sine însuşi” este o călătorie prin mintea marea împărat roman, Marcus Aurelius. Cartea îţi oferă reflexii filosozofice asupra temelor precum moartea,justiţia, natura lumii şi de ce lucrurile se întâmplă într-o anumită ordine.

Universul şi viaţa însăşi sunt guvernate de o formă care le cuprinde şi le ordonează: logos-ul. Logos-ul oferă dovada că lucrurile se întâmplă dintr-un anumit motiv. Astfel, nu este nicio motiv să ne temem de moarte, suferinţă şi să punem la îndoială rolul nostru în societate, deoarece este parte dintr-un plan mult mai amplu.

Verifică disponibilitate

 

Cel mai bogat om din Babilon – George Samuel Calson(1926)

Cartea este o serie de parabole cu locul de desfăşurare în Babilonul antic care au ca subiect înţelepciunea financiară.

Secretul dobândirii prosperităţii financiare este să trăieşti sunt posibilităţile tale pentru a economisi, şi să investeşti o parte din acei bani pentru a genera venituri.  Îţi poţi câştiga norocul doar dacă munceşti susţinut o perioadă lungă de timp şi te foloseşti de oportunităţile care apar cu înţelepciune şi curaj.

Verifică disponibilitate

 

Secretele succesului – Dale Carnegie(1936)

Clasicul dezvoltării persoanale ne prezintă reguli de bază în crearea unei bune impresii şi câştigarea oamenilor de partea ta.

Asigură-te că ceilalţi te plac zâmbind, ascultând şi arătând aprecierea ta sinceră pentru ei.  Vor fi mult mai înclinaţi să te asculte şi să te ajute.

Verifică disponibilitate

 

De la idee la bani – Napoleon Hill(1937)

În cartea „De la idee la bani”,  Napoleon Hill investigează metodele a celor mai de succes 500 de oameni din perioada în care a trăit, inclusiv cei mai bogaţi oameni ai lumii, politicieni de top, inventatori faimoşi, scriitori şi vârfuri ale industriilor.

Prosperitatea – în orice formă – este rar rezultatul norocului sau coincidenţei. De fapt, este aproape întodeauna resultatul un caracterisitici şi aptitudini pe care oricine le poate învăţa şi dobândi.

Verifică disponibilitate

 

Forţa gândirii pozitive – Norman Vincent Peale(1952)

„Forţa gândirii pozitive” este  un manul pentru atingerea fericirii şi depăşirea obstacolelor în viaţă. concentrându-te pe atitudinea ta în relaţie cu situaţiile vieţii putem să depăşim orice lucru şi să alegem să vedem viaţa cu alţii ochi, cei ai gândirii pozitive.

Indiferent cât te insurmontabile ne par, nu există probleme în viaţă pe care puterea gândirii pozitive nu le poate depăşi.  Rămând calm, privind lucrurile în perspectivă,  cultivând credinţa şi concentrându-te pe lucrurile bune, vei accesa forţa pentru a a crea o viaţă fericiţă şi sănătoasă.

Verifică disponibilitate

 

Omul în căutarea sensului vieţii – Viktor Frankl(1946)

„Omul în căutarea sensului vieţii” ne detaliază experienţele autorului şi psihologului Viktor Frankl în timpul detenţiei lui în lagărul de concetrare nazist Auschwitz. Îţi oferă o perspectivă asupra modalităţilor prin care oameni pot supravieţui unor situaţii foarte grele, cum să vindeci trauma, şi cum să îţi găseşti sensul într-un final.

Succesul nostru, şi câteodată supravieţuirea, sunt dependente de abilitarea de a găsi sensul vieţii noastre.

Verifică disponibilitatea

 

Puterea magică a gândului – David J. Schwartz(1959)

„Puterea magică a gândului” ne dezvăluie de ce încrederea în sine este esenţială pentru succes, şi cum fiecare este capabil să atingă obiectivele pe care şi le propune.

Pentru a avea succes, cel mai important lucru este încrederea în sine. Oamenii de succes nu sunt mai talentaţi sau merită mai mult decât ceilalţi – sunt doar mai încrezători în propriile forţe. Dar acest aspect există în fiecare dintre noi, şi odată ce realizezi acest lucru vei face primul pas spre a atinge succesul.

Verifică disponibilitatea

 

Cel mai vestit vânzător din lume – Og Mandino(1968)

„Cel mai vestit vânzător din lume” te va învăţa secretele neconvenţionale pentru a deveni cel mai bun agent de vânzări cu putinţă. Se dovedeşte că drumul spre a atinge o astfel de performanţă nu presupune studiul manualelor sau copiatul de la alte persoane. Mai degrabă, implică dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase şi în devenirea unei persoane mai bune în ansamblu.

Verifică disponibilitatea

 

Zen şi arta reparării motocicletei – Robert M. Pirsig(1974)

„Zen şi arta reparării motocicletei” folosind alegoria unei călătorii cu motocicleta, te ghidează prin întrebările unui om asupra ordinii filosofice şi metafizice a lumii.

Verifică disponibilitatea

 

Psihologia persuasiunii – Robert Cialdini(1984)

„Psihologia persuasiunii” explică în detaliu principiile fundamentale ale persuasiunii care te fac să spui da, inclusiv cum sunt ele folosite împotriva ta de către agenţi de vânzări, oameni de publicitate şi şarlatani. Cunoscând aceste principii te poţi transforma într-o persoană mai convingătoare şi te poţi proteja de tentativele de manipulare.

Verifică disponibilitatea

 

Cele şapte deprinderi ale persoanelor eficace –  Stephen R. Covey(1989)

„Cele şapte deprinderi ale persoanelor eficace” ne prezintă obiceiurile care le evidenţiează pe persoanele sunt eficace în mediul în care trăiesc.  Autorul crede că oamenii duc vieţi de succes şi împlinite nu au succesul individual ca scop final, ci se aliniază intern cu principii universale precum sinceritatea şi integritatea.

Verifică disponibilitatea

 

Flux: Psihologia fericirii – Mihaly Csikszentmihalyi(1990)

„Flux – Psihologia” fericirii explorează cum putem să experimentăm împlinire în vieţile noastre prin controlarea atenţiei şi îmbunătăţirea deciziilor. Această stare este atinsă atunci când suntem cufundaţi într-o activitate sau un subiect care nu este nici prea greu nici prea uşor. Starea se numeşte „Flux” .

Pentru a duce o viaţă fericită, încearcă să nu te laşi influenţat de recompense externe sau de opiniile celorlalţi. Poţi să atingi bucuria în viaţa prin concentrarea atenţiei tale şi prin cufundarea în lucrurile care îţi provoacă interes. Nu evita să te confrunţi cu lucruri dificile deoarece ele sunt calea spre creştere şi realizare.

Verifică disponibilitatea

 

Cei şase stâlpi ai încrederii în sine – Nathaniel Branden(1994)

„Cei şaşe stâlpi ai încrederii în sine” ne arată cum să construim încredere în noi prin urmarea unor paşi simpli şi clari. Stima de sine este un lucru esenţial nu doar în relaţia cu noi înşine ci şi în relaţia cu ceilalţi şi cu comunitatea de care aparţinem.

Stima de sine este o nevoie fundamentală care ne ajută să depăşim mai uşor dificultăţile vieţii. Pentru a construi stima de sine este necesar să fie consolidaţi cei şase stâlpi: practică trăitului conştient, acceptarea de sine, responsabilizarea, susţinerea propriei valorii şi principii, trăitul cu sens şi integritatea personală.

Verifică disponibilitatea

 

Inteligenţa emoţională – Daniel Goleman(1995)

Cartea „Inteligenţa emoţională” ne arată natura inteligenţei emoţionale şi impactul ei asupra multor aspecte din viaţa noastră.  Ilustrează cum evoluează această şi cum poate fi sprijinită să se dezvolte.

Prezintă cititorului noi perspective asupra relaţiei dintre succes şi capacităţile cognitive, şi un punct de vedere pozitiv despre posibilităţile prin care îşi poate îmbunătăţii viaţa.

Verifică disponibilitatea

 

Îţi doresc să citeşti acest cărţi liniştit şi să îţi facă informaţia din ele viaţa bună şi plină de căldură.

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *