6 lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre cărţi şi citit

citit

Cititorii sunt o categorie specială de oameni. Ca orice categorie specială de oameni au nevoie să fie aduşi cu picioarele pe pământ câteodată.

Aici sunt 6 lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre citit şi citit:

  • Citeşte ce îţi place şi ce te atrage. Poţi să citeşti clasici şi bestsellere sau poţi să citeşti autori necunoscuţi sau mainstream. Citeşte ce te face bucuros şi îţi aduce un plus în viaţa ta.

 

  • Dacă nu îţi place o carte treci la altă carte. Nu este necesar să termini o carte dacă nu te atrage sau te oboseşte. De ce ţi-ai pierde timpul cu o asemenea corvoadă?

 

  • Oamenilor le plac întrecerile şi să îşi demonstreze capacităţile. Este în natura noastră să fim competitivi. Dar cititul nu este o întrece. Fiecare citeşte în ritmul lui şi ce doreşte.  Pe mine mă lasă rece provocările de citit sau sfaturile despre cât sau când să citeşti.

 

  • Câteodată este sănătos să iei o mică pauză de la citit. O zi sau câteva zile. Dacă eşti un cititor hardcore precum mine şi citeşti zilnic sunt necesare pauze. Creierul nu este o maşinărie ci parte a unui organism. Acordă-ţi timp să respiri şi să te refaci.

 

  • Referitor la numărul de cărţi citite: nu îi pasă nimănui cât ai citit. Şi nu fiindcă nu mai sunt cititori sau pentru că nu-i pasă nimănui de citit ci fiindcă nu contează. Dacă treci prin viaţă crezând că eşti buricul pământului şi că stelele se învârt în jurul tău ai ratat oportunitatea de a avea linişte.

 

  • Faptul că ai citit o cartea despre un subiect nu te face expert în acel subiect. Ştii mai multe decât cineva care nu a citit acea carte dar doar atât. Informaţia se aplică în timp şi experienţa contează mai mult decât câteva date reţinute dintr-o carte.

 

Acest articol este o parte pamflet şi o parte răspuns serios pentru toate articole care ne prezintă cititorii ca pe nişte aleşi şi cititul ca o formă de a atinge măiestria. Sunt un cititor hardcore dar nu îmi place idolatria.

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *