Cele mai bune 10 cărţi groase pe care le-am citit

carti_groase

Cele mai bune 10 cărţi groase pe care le-am citit

Cărţi pe care le citim au dimensiuni diferite. Unele pot să aibă puţin peste 100 de pagini iar altele se pot întinde pe mai bine de 1000 de pagini. Ceea ce contează este să ne facă plăcere să le citim indiferent câte pagini au.
Acest articol este dedicat cărţi groase pe care am avut plăcerea să le citesc.

 

 

Antifragil de Nicholas Nassim Taleb – 560 de pagini

Antifragil continuă seria deschisă de Lebăda Neagră şi ne demonstrează cum putem să câştigăm de pe urma dezordinii şi a improbabilităţii care ne guvernează viaţa.

Cumpără Antifragil în format tipărit

 

Război şi pace de Lev Tolstoi – 1792 pagini

Acest roman imens prezintă viaţa unor familii bogate din Rusia în timpul războaielor contra lui Napoleon şi modul în care viaţa are căi foarte ciudate de a rezolva lucrurile.

Cumpără Război şi pace în format tipărit

 

Anna Karenina de Lev Tolstoi – 936 pagini

Romanul Anna Karenina are ca temă principală modul în care iubirea ne poate împinge să face lucruri de care nu am crede că suntem în stare.Un clasic al literaturii universale care abordează teme psiho-sociale şi pe care merită să îl citeşti.

Cumpără Anna Karenina în format tipărit

 

Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas – 768 pagini

Din punctul meu de vedere este cel mai complexă carte scrisă de Alexandre Dumas-tatăl şi de colaboratorii săi.Povestea lui Edmond Dantes este una care va supravieţui peste timpuri ca pildă pentru toţi cei care au fost nedreptăţiţi şi care este preţul răzbunării.

Cumpără Contele de Monte Cristo în format tipărit

 

Autobiografia unui mistic nonconformist de Osho – 363 pagini (părea mai groasă)

Osho capătă o popularitate tot mai mare în ţara noastră odată cu publicare seriei de cărţi distribuite cu ziarul.Dacă vrei să afli mai multe despre drumul pe care l-a parcurs de la copilul năzdrăvan la un guru nonconformist citeşte această carte.

Cumpără Autobiografia unui mistic nonconformist în format tipărit

 

Marile speranţe de Charles Dickens – 576 pagini

Din păcate nu se mai scriu astfel de cărţi şi sunt foarte rari scriitori precum Charles Dickens.
Ne mulţumim să recitim Marile Speranţe unde ne vedem şi marile noastre speranţe distruse zi de zi.

Cumpără Marile Speranţe în format tipărit

 

Mizerabilii de Victor Hugo – 491 pagini

Nedreptatea reprezintă o mare parte din viaţa omului.Povestea lui Jean Valjean este trăită şi astă de foarte multe persoane care sunt folosite ca sclavi în ţări precum China, India etc.

Cumpără Mizerabilii în format tipărit

 

Cel mai iubit dintre pământeni de Marin Preda – 1048 pagini

Unul dintre cele mai complexe romane din istoria literaturii româneşti.Publicat în timpul regimului comunist, Cel mai iubit dintre pământeni s-a bucurat de o mare popularitate încă de la lansare. Din păcate, Marin Preda avea să moară în scurt timp în nişte circumstanţe dubioase.

Cumpără Cel mai iubit dintre pământeni în format tipărit

 

Hoţul de cărţi de Markus Zusak – 440 pagini

O carte care îşi merită popularitatea.Am fost sceptic atunci când am început să o citesc dar m-a cucerit şi m-a făcut să o includ în acest top.Era timpul să se prezinte Germania Nazistă din perspectiva oamenilor care au luptat împotriva nedreptăţilor, riscând să fie şi ei supuşi terorii fasciste.

Cumpără Hoţul de Cărţi în format tipărit

 

Mânăstirea din Parma de Stendhal – 544 pagini

Stendhal poate să fie plicticos câteodată, cum este şi Tolstoi uneori, dar personajele sale sunt foarte bine conturate şi nimic nu scapă ochiului critic al scriitorului.
Acţiunea se petrece la o curtea regală într-o Italie care era împărţite în ţărişoare mai mici.

Cumpără Mânăstirea din Parma în format tipărit

 

Roşu şi negru de Stendhal – 544 pagini

Julien Sorel este unul dintre cele mai celebre personaje din literatura clasică. Iar Roşu şi Negru rămâne un roman numai bun pentru cititorul care vrea să citească ceva de calitate.
Este o carte pe care ar trebui să ia ca luare de minte cei care sunt dispuşi să facă orice pentru bani şi putere. Să aibă grijă să nu sfârşească pentru domnul Sorel.

Cumpără Roşu şi Negru în format tipărit

 

Nu are prea mare importanţă cât de groase sunt cărţile pe care le citeşti. Important este să înveţi un lucru benefic din ele. Sau poţi să le citeşti de plăcere.Concluzia este că cititul este un mod plăcut de a-şi petrece timpul.

Similar Posts: