7 cărţi de citit dacă eşti îndrăgostit

Dragostea este un sentiment care face oamenii mai frumoşi dar şi mai proşti. Dar cum se spune : „nu poţi să le ai pe toate” deci haide să vedem ce cărţi îţi recomand să citeşti dacă eşti îndrăgostit sau pur şi simplu îţi plac cărţile de dragoste.

 

Mândrie şi prejudecată de Jane Austen

Aceasta este unul dintre cele mai faimoase romane de dragoste din istoria literaturii. Spune povestea mândrului domn Darcy şi a lui Elizabeth Bennet, cea plină de prejudecăţi.

Cred că înţelegi acum de unde vine titlul cărţii.

Doamna Bovary de Gustave Flaubert

Chales Bovary,singurul fiu al unei familii din clasa mijlocie, devine doctor şi îşi stabileşte reşedinţa în zona rurală. Se căsătoreşte cu o femeie mai în vârstă decât el iar după ce aceasta moare se recăsătoreşte cu o tânără atrăgătoare pe nume Emma Roualt.

Pentru o perioadă totul merge bine însă caracterul superficial al femeii începe să îşi facă simţită prezenţa şi aceasta cade într-o stare de deziluzie şi plictiseală.

Toate aceste lucruri o să ducă la sfârşitul tragic al celor doi soţi şi o să asigure singurului lor copil un viitor nesigur.

Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Cartea spune povestea lui Scarlett O’ Hara şi toate lucrurile prin care trebuie să treacă datorită Războiului Civil şi naturii ei uşuratice. O lectură clasică pentru cei îndrăgostiţi.

Pădurea norvegiană de Haruki Murakami

Când Toru Watanabe aude melodia celor de la Beatles numită „Pădurea norvegiană” în timpul unui zbor cu avionul,  îi revin amintiri cu privire la zilele când era un tânăr student şi la povestea de iubirea cu frumoasa şi ciudata Naoko.

O carte care l-a propulsat pe Haruki Murakami în rândul celor mai îndrăgiţi  şi vânduţi scriitori din lume. Şi chiar merită tot acest credit. Cel puţin pentru această carte fantastică care o să îţi frângă inima.

Cititorul de Bernhard Schlink

Cartea începe cu povestea lui Michael, un adolescent de 15 ani, care începe să aibă o relaţie intimă cu o femeie de 36 de ani, Hanna. Asta se întâmplă înainte de începerea celui de al doilea război mondial. După scurt timp, Hanna dispare şi Michael nu o s-o reîntâlnească o lungă perioadă.

Michael, ajuns acum student la facultatea de Drept, are un şoc să o regăsească pe Hanna în sălile unui tribunal în care are loc un proces împotriva paznicilor din lagărele de concentrare naziste.

O poveste foarte frumoasă care merită citită de orice îndrăgostit. Mai ales dacă eşti îndrăgostit de cărţi.

La râul Piedra am şezut şi-am plâns de Paulo Coelho

Cartea spune povestea lui Pilar şi încercările ei şi călătoria ei interioară. Aceasta se reîntâlneşte cu un vechi prieten care a în ultimii zece ani a călătorit foarte mult şi care vrea să o ajute să se descopere pe sine şi să îşi deschidă inima şi mintea mai mult.

O poveste în stilul caracteristic lui Coelho. Adică numai bun pentru o inimă îndrăgostită.

Anna Karenina de Lev Tolstoi

O criză în familia Oblonski se porneşte atunci când Dolly află că soţul ei,Stiva,  o înşeală. Cumnata acesteia, Anna Kareninan, este chemată să îi împace pe cei doi şi într-un final reuşeşte. Konstantin Levin, prietenul lui Stiva, vine la Moscova pentru a o cere în căsătorie pe Kitty Scherbatsky. Aceasta în refuză deoarece este îndrăgostită de contele Vronski. La un bal Vronski se întâlneşte cu Anna Karenina şi aceasta încep să aibă o relaţie secretă.

Romanul este complex şi are multe răsturnări de situaţie. Merită citit. Mai ales dacă eşti îndrăgostit(ă).

Tu ce carte ai adăuga în acest articol? De ce? 😛

M-am inspirat de la:

Goodreads

CliffNotes

The Guardian

Similar Posts:

One Reply to “7 cărţi de citit dacă eşti îndrăgostit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *