7 cărţi cu şi despre scriitori

carti-scriitori-recomandari

De curând am terminat de citit cartea Jocul Îngerului care îl are ca protagonist pe David Martin, un scriitor cu o poveste captivantă şi întunecată.

Asta m-a dus cu dus la întrebarea „Ce altă cărţi despre scriitori au mai fost scrise?” deoarece am observat că îmi place să citesc despre tipologia aceasta de personaje.

Am început căutările mele pe internet şi am dat peste următoarele cărţi despre scriitori. Sper să reuşesc să le citesc şi le voi enumera aici cu o mică descriere pentru cine are interese similare cu ale mele.

Misery – Stephen King

Cred că încep să devin fan al lui King. Am citit Misterul regelui şi jumătate din Christine(sper să o reiau curând) şi m-a captivat modul în care îşi construieşte personajele. King are mai mult cărţi despre scriitori dar cele mai bune cred că sunt cele incluse în acest articol.

În Misery avem un scriitor faimos care suferă un accident de maşină şi este salvat de o femeie. Femeie care se dovedeşte a fi o fană înfocată care începe să îl abuzeze şi îl obligă să se supună voinţei ei.

Ai aici o recenzie care mi-a plăcut despre carte.

Strălucirea – Stephen King

Jack Torrance primeşte oportunitatea să câştige bani având grijă de un vechi hotel. Se mută aici cu familia lui şi se pune pe scris. În timp ce acesta încearcă să creeze ceva spiritele chinuite ale clădirii pun stăpânire pe mintea lui şi îl aduc în pragul nebuniei.

Surprinzător pentru mine a fost primirea pe care filmul bazat pe carte a primit-o la data lansării.

Ai aici o recenzie care mi-a plăcut despre carte.

A treisprezecea poveste – Diane Setterfield

„Vida Winter, o scriitoare celebra care a reusit sa isi ascunda in toti anii de glorie adevarata identitate, o solicita pe Margaret Lea, tanara autoare de autobiografii pentru a fi cea careia ii va dezvalui adevarul despre originile sale. Povestea ei se dezvaluie intr-o alta poveste, suspansul creat cu fiecare pagina e aproape palpabil iar de fiecare data cand esti sigur ca ai inteles ce se petrece si esti convins ca doamna Winter nu are cu ce sa te mai surprinda, ei bine…te surprinde din nou. Rememorarea trecutului va da la iveala secrete de familie intunecate, tainuite zeci de ani, generatii de-a randul, pana cand urma lor aproape a fost pierduta.”  – Sursa

Pare foarte interesantă cartea asta. Şi, ca un plus, este despre scriitoare femeie. Este necesară câteodată schimbarea registrului.

Culoarea sentimentelor – Kathryn Stockett

Am văzut filmul bazat pe această carte acum ceva ani şi mi-a plăcut. De ce să nu încerc şi cartea atunci ?! 😀

Şi se păstrează în acelaşi ton cu precendanta. O carte despre femei, rasă şi dorinţa de exprimare cât mai liberă.

O recenzie interesantă găseşti aici.

Băieţi teribili – Michael Chabon

„Grady Tripp, un profesor pe la mijlocul vârstei, este un scriitor care trece printr-o crizã personalã şi profesionalã. Timp de şapte ani, a lucrat la un roman-monstru, de dimensiuni impresionabile (peste 2000 de pagini), de al cãrei unitate a subiectului şi a structurii nici el nu mai este sigur, pe care nu îndrãzneşte sã îl arate nimãnui pentru a cere o opinie, sperând ca ultimele câteva zeci de pagini, nescrise încã, sã definitiveze valoarea cãrţii înainte de a arãta manuscrisul vechiului sãu priten şi editor, Terry Crabtree care urmeazã sã vinã în oraş pentru week-end-ul de festival literar WordFest (şi da, romanul în chestiune are titlul de Bãieţi teribili)”. – Sursa

Îmi plac cauzele pierdute deoarece multă vreme am trăit ca una. 😛

Foamea – Knut Hamsun

Am început cartea asta de vreo 2 ori şi nu am continuat-o. Nici eu nu ştiu de ce. Este interesantă şi scurtă. Fix pe gustul meu. Din câte am înţeles este scrisă de autor în perioadă când nu avea un şfanţ şi se chinuia să facă din scris o meserie. O

O recenzie bună găseşti aici.

Acestea sunt pe lista mea de viitoare lecturi. Tu ce cărţi din această categorie ai citit sau plănuieşti să citeşti?

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *