Cele mai bune 14 carti pe care vreau să le recitesc

cele-mai-bune-carti

Cele mai bune 14 carti pe care vreau să le recitesc

 

Să citeşti de dragul de a citi este o misiune foarte nobilă dar nu te hrăneşte şi nu îţi pune mâncare pe masă. Iar noi oamenii, din păcate pentru mulţi, avem nevoie de hrană să trăim. Şi ca să avem hrană de calitate care nu ne ucide creierul şi ne transformă în sclavii perfecţi avem nevoie de o anumită doză de libertate financiară. Libertatea financiară nu vine singură şi sigur nu vine cu noroc. Trebuie să munceşti prentru ea. Iar una din muncile mele preferate este cititul. Dacă trebuie să citesc pentru a deveni mai bogat atunci o voi face cu cea mai mare plăcere.

Dar nu poţi să devorezi biblioteci întregi fără să faci un pas în spate şi să meditezi la ceea ce a spus cartea pe care tocmai ai citit-o. Dacă am putea să înţelegem şi să putem aplica imediat după ce am citit o carte totul ar asa frumos. Dar nu suntem Bradley Cooper si viaţa este foarte diferită fată de Hollywood. Aici trebuie să revii şi să reciteşti. Aici trebuie să îţi baţi capul până înţelegi.

Acum sper că înţelegi de ce este necesar să revii pentru a reciti anumite părţi dintr-o carte. Dacă este ficţiune atunci o vei reciti pe toată însă în cazul nonficţiunii doar anumite părţi o să fie luate în vizor.Simplul fapt că ai cumpărat o carte despre organizarea timpului nu te face o persoană mai organizată sau disciplinată. Acest lucru nu îl înţeleg mulţi şi apoi se plâng că ei nu sunt aşa şi nu pot să facă aia şi ailaltă.Oricine poate să citească o carte dar nu oricine poate să aplice ce scrie într-o carte, mă refer la cele de nonficţiune.

 

Acestea sunt cele mai bune cărti pe care vreau să le recitesc în zilele ce urmează:

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

Am înţeles în ultimul timp diferenţa dintre eficient şi ocupat. Un om ocupat este cel care este mereu în urmă iar un om eficient este mereu cu un pas înainte.

 

Antifragil de Nassim Nicholas Taleb

Informaţiile pe care ţi le oferă această carte sunt împărţite în două: filosofie şi practică. Vreau să mă concentrez pe partea practică şi să extrag orice lucru pe care îl pot aplica şi care mă poate ajută în viaţa de zi cu zi.

 

Război şi pace de Lev Tolstoi

Trebuie să recunosc, cărţile clasice mă cam plictisesc câteodată. Aşa s-a întâmplat şi cu război şi pace, în special la sfârşitul cărţii. Dar am observat că la a doua citire reuşesc să dau peste detalii care mi-au scăpat şi descopăr adevărate comori. Trebuie doar să ai răbdare cu cărţile clasice.

 

Săptămâna de lucru de 4 ore de Tim Ferriss

O carte la care o să mă întorc, probabil, de mai multe ori. Este plină de informaţii folositoare. În special pentru cei care vor să îşi deschidă o afacere şi să o facă să funcţioneze singură.

 

Models de Mark Manson

Probabil că nu ai auzit de această carte sau de acest autor.Poti afla mai multe lucruri aici markmanson.com.Mark Manson este blogger-ul meu preferat şi un om care este autentic.
Cartea „Models” trebuie citită şi de ambele sexe, deşi este pentru bărbaţi, deoarece este o incursiune plină de pilde în psihologia oamenilor.

 

So good that they can’t ignore you de Cal Newport

Urmează-ţi pasiunea este o mare prostie? În mare parte da. Viaţa nu este ca în filme şi nu scrii nişte cod(link social network) şi creezi următorul facebook. Dacă vrei să trăieşti din pasiunea ta atunci trebuie să munceşti şi să ai experienţă de viaţă.Vreau să o recitesc ca să îmi reamintesc că munca şi răbdarea sunt sfinte.

 

On writing(misterul regelui) de Stephen King

Prima parte a cărţi este autobiografică şi prezintă viaţa scriitorului până la acel moment. Este destul de interesantă.Din păcate, am citit doar prima parte. Spun din păcate deoarece a doua parte este despre scris şi cum scrie Stephen King. Lucrurile care mă interesează acum. Deci cartea trebuie recitită.

 

How to become a straight A student de Cal Newport

Am o obsesie, recunosc. Vreau să fiu un student de nota zece. Dar nici nu vreau să devin un tocilar sau să dorm în bibliotecă.Din acest motiv vreau să recitesc această carte, în special capitolele despre cum să iei notiţe la cursuri. O carte ca îţi poate salva viaţa dacă eşti prins în cleştele sistemului educaţional.

 

The personal MBA de Josh Kaufman

Oare să dau 20 de dolari pe o carte sau să 10.000 pe un MBA sau să citesc o carte de 15 dolari? Răspunsul estes simplu : Reciteşte cartea şi aplică.

 

Startup de 100$ de Chris Guillebeau

Dacă în So good they cant ignore you ipoteza „urmează-ţi pasiunea” era desfiinţată aici tot această ipoteză este încurajată.
Dar într-un fel paradoxal, aşa este viaţa în general, cele două cărţi se completează reciproc.
Dacă o voi reciti pe una trebuie să o recitesc şi pe cealaltă.

 

Arta războiului de Sun Tzu

Viaţa este un „război”. Nu ucidem alţi oameni, distrugem limitări. Noi, oamenii, suntem plini de „bullshit” care ne împiedică să facem multe lucruri. Acelaşi bullshit ne salvează şi viaţa. Trebuie să învăţăm să trăim cu acest „bullshit” dar, totuşi, să îl şi folosim în beneficiul tuturor. Arta războiului te ajută să trăieşti cu „bullshit-ul”.

 

Tao the ching de Lao Tzu

Dacă recitesc Arta războiului, trebuie să recitesc şi Tao The Ching. Ambele sunt fructul înţelepciunii chineze care a reuşit să supravieţuiască câteva mii de ani. Deci trebuie să fie ceva,ceva acolo.

 

Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas

Cred că o să fac o tradiţie şi o să citesc această carte la fiecare doi ani să văd ce lucruri noi descopăr. Este cartea mea de ficţiune preferată.Cum am mai spus, cărţile clasice au nevoie să le acorzi răbdare. La prima lectură te vei grăbi să le termini şi să te mândreşti cu trofeul cucerit. Apoi vei revenii şi vei citi mai încet. Aşa se descoperă comorile ascunse din cărţi.

 

Esenţa eficienţei de Daniel Zărnescu

Cartea care m-a înfluenţat cel mai mult în ultimul timp. Fără această carte nu cred că exista acest site. Deci merită recitită. Cine ştie ce idei îmi mai vin.

 

Adesea citim cărţile doar ca să le citim şi apoi le afişam ca pe nişte trofee. Nu-i nimic rău în acest lucru. Mai bine ne mândrim cu cărţi decât cu alte lucruri.Concluzia pe care vreau să o tragi din acest articol este că trebuie să te întorci la unele lucruri, de exemplu cărţile, şi să te gândeşti mai mult asupra lor. Graba strică treaba. Nu o reuşeşti să descoperi niciodată comorile ascunse din cărţi dacă citeşti prea repede.

Similar Posts: