23 de cărţi de citit până la 30 de ani dacă eşti bărbat


Există două tipuri de cărţi: cele pe care le citeşti şi cele care îţi schimbă viaţa. Un bărbat adevărat citeşte. Asta este o caracteristică foarte importantă. Prin citit îşi şlefuieşte caracterul şi mintea. Devine mai înţelept cu fiecare carte pe care o citeşte. În acest articol  oferim un o listă de cărţi pe care trebuie să le citească un bărbat adevărat până la 30 de ani.

Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Acest roman clasic american ne învaţă că este mai bine,câteodată, să aştepţi ceva decât să ai acel ceva. Asta este relevant pentru viaţa oricărui bărbat. Un prieten adevărat este mai valoros decât o mulţime de cunoştinţe.

Fraţii Karamazov de F.M. Dostoievski

Ultima lucrare a lui Dostoievski este considerată de mulţi cea mai mare capodoperă din literatura universală. În acest club intră personaje precum Sigmund Freud şi Frank Kafka. Un bărbat adevărat trebuie să fii citit această carte.

Împăratul muştelor de William Golding

Atunci când suntem obligaţi să ne satisfacem doar nevoie primare comportamentul oamenilor suferă o schimbare majoră. Cartea este un studiu ficţional al lucrurilor pe care suntem în stare să le facem atunci când suntem eliberaţi de ordinea societăţii.

Hamlet de William Shakespeare

După 400 de ani de când a fost scrisă, această piese piesă de teatru rămâne una dintre cele mai faimoase din lume. La fiecare recitire ne face să dorim ca Hamlet să răzbune moartea tatălui său, chiar dacă o moralitate mai ridicată ar face apel la milă.

Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas

O poveste complexă şi plină de neprevăzut. Domnul conte ne poartă prin călătorii imaginare în toate colţurile lumii şi ne demonstrează că inima este mai puternică decât nevoia de răzbunare.
Un roman foarte bun care te va face să nu laşi cartea din mână până la final, chiar dacă ai văzut filmul.

Război şi pace de Lev Tolstoi

Viaţa aristocraţilor din Rusia la începutul secolulul al 19 nu putea fi oglindită mai bine  decât a făcut-o Tolstoi în super romanul lui „Război şi pace”.Te avertizez că are peste 1000 de pagini şi o poveste foarte complexă care te va ţine captiva complet.Personajul meu preferat este Pierre. Ca să fie totul clar.

Fight Club de Chuck Palahniuk

Este povestea unui tip care suferă de insomnie şi este foarte nefericit cu viaţa lui. Apoi apar persoane noi în viaţa lui şi se trezeşte într-un final pe acoperisul unei clădiri foarte înalte cu un pistol în gură,la propriu, gata să sară în aer din  clipă în clipă.O carte plină de învăţăminte şi de înţelepciune.Te avertizez  că stilul lui Palahniuk de a scrie este mai diferit.

Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis

Plăcerea de a trăi este la Zorba satisfăcută prin simţuri şi asta îl face să pară un animal neîmblânzit.Cu o istorie foarte interesantă în spate, personajul nostru principal ne aduce aminte că viaţa este frumoasă atunci când munceşti din greu şi dansezi ca un nebun.

Marile speranţe de Charles Dickens

Viaţa lui Pip nu a fost niciodată pentru strălucită. Singura lui consolare este soţul surorii lui care-i mai îndulceşte amarul existenţei.Până  când o serie de evenimente îl fac să creadă că i-a pus Dumnezeu mâna în cap. Şi ca orice copil îşi pierde acel cap şi începe să îşi schimbe părerea despre vechiile lui obieceiuri şi cunoştinţe.Însă adevărul  iese la iveală şi nu este unul prea frumos.Oare cine îl ajută cu adevărat şi va reuşi Pip să suporte realitatea?

Mizerabilii de Victor Hugo

Victor Hugo ne spune povestea mai multor personaje care au trăit în secolul al 19. Povestea este complexă şi cuprinde o paletă largă de evenimente, sentimente şi răsturnări de situaţie.O carte pe care trebuie să o  reciteşti pentru a o înţelege pe deplin.

Cum să câştigi prieteni şi să influenţezi oamenii de Dale Carnegie

În acest ghid o să găseşti lucruri care te vor ajuta să ai un avantaj în afaceri,relaţii şi viaţă. Citeşte un capitol pe zi pentru tot restul vieţii. O să te facă un bărbat mai bun decât ai fi dacă nu ai face asta.

Arta războiului de Sun Tzu

Arta războiului nu este despre război ci despre viaţă. Foloseşte războiul ca pe o metaforă.Viaţa este un „război”. Nu ucidem alţi oameni, distrugem limitări. Noi, oamenii, suntem plini de „bullshit” care ne împiedică să facem multe lucruri. Acelaşi bullshit ne salvează şi viaţa. Trebuie să învăţăm să trăim cu acest „bullshit” dar, totuşi, să îl şi folosim în beneficiul tuturor.Arta războiului te ajută să trăieşti cu „bullshit-ul”.

Antifragil de Nicholas Nassim Taleb

Toate discuţia se învârte în jurul „Lebedelor Negre”, cum ne influeţează ele viaţa le viaţa şi cum să profităm de pe urma lor. „Lebedele Negre” sunt evenimente rare şi care au un impact foarte mare. Un exemplu de astfel de eveniment ar fi Fukushima.A fi antifragil este opusul fragilului, adică ceva care atunci când suferă anumite şocuri se îmbunătăţeşte şi câştigă de pe urma lor.

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

O carte complexă care îţi poate schimba viaţa atât timp cât aplici lucrurile care sunt scrise în ea. Este benefică deoarece schimbarea pe care te îndeamnă să o faci este una care pleacă din interiorul tău. Tu eşti singura persoană pe care o poţi schimba.

Săptămâna de lucru de 4 ore de Tim Ferriss

În principal, spune povestea lui Tim Ferriss cel care a ajuns să muncească mult mai puţin decât înainte şi să câştige financiar mai mult.

Este plină de sfaturi foarte bune, cum ar fi cum să aplici principiul Pareto şi legea lui Parkinson. Singurul lucru care mă deranjează la cartea asta este faptul că face toate lucrurile să pară aşa de uşoare şi nu ţine cont de faptul că la început trebuie să munceşti din greu ca să poţi să ajungi unde vrei.

Tată bogat, tată sărac de Robert Kiyosaki

O carte foarte bună pentru cei care doresc să devină liberi financiari. Chiar dacă este scrisă acum ceva ani, principiile de bază care sunt prezentate în carte sunt valabile şi acum.Este un început foarte bun pentru cei care doresc să devină mai inteligenţi financiar şi nu numai.

Cele 48 de legi ale puterii de Robert Greene

Robert Greene povesteşte cu măiestrie care este drumul adevărat pentru a deţine şi pătra puterea în lumea în care trăim. Nu se ascunde după cuvinte frumos alese ci prezintă sincer de ce unii oameni au puterea iar alţii nu.

Dacă ai o părere idilică despre lume şi crezi că toţi oamenii te vor ajuta fără să urmărească un scop trebuie să citeşti această carte ca să înţelegi cum se fac jocurile puterii.

Personal MBA de Josh Kaufman

În această carte vei găsi 226 de principii care te vor ajuta să înţelegi cum funcţionează afacerile, cum lucrează oamenii şi sistemele. Scopul lor este să îţi formeze o educaţie similară celei pe care o are un absolvent de MBA.

Cel mai bogat om din Babilon de George S. Clason

George S. Clason foloseşte o serie de poveşti despre oamenii din Babilon ca să înveţe cititorii „legile aurului”. Aceste „legi” stau la baza educaţiei financiare şi astfel la la baza libertăţii financiare. O carte pe care orice bărbat trebuie să o citească şi recitească.

Psihologia persuasiunii de Robert Cialdini

Vei învăţa din cartea asta cele şase principii universale ale persuasiunii şi motivele de ce oamenii ajung să spună „Da”. Un bărbat adevărat are nevoie de putere de convingere în multe situaţii din viaţa de zi cu zi. În concluzie, lectura cărţii devine obligatorie.

Gândire rapidă,gândire lentă de Daniel Kahneman

În 2002 , Daniel Kahneman a câştigat premiul Nobel în economie. Surprinzător este faptul că el este psiholog. Însă devine de înţeles dacă citim cartea lui cea mai cunoscută ” Gândire rapidă, gândire lentă”.

Aici demonstrează iraţionalitate umană şi cum ne lăsăm „fraieriţi” de cele mai multe ori de propria minte.

Milionarul de lângă noi: secretele surprinzătoare ale marilor bogătaşi de Thomas Stanley şi William Danko

Autorii cărţi ” Milionarul de lângă noi” ne demontează premisele false pe care le avem despre ce înseamnă să fii milionar şi cum se ajunge acolo.

Este o lectură foarte importantă pentru orice bărbat care doreşte să atingă independenţa financiară şi să înţeleagă ce înseamnă cu adevărat să fii un milionar.

Excepţionalii – Povestea succesului de Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell porneşte pe urmele succesului şi demonstrează în stilul lui caracteristic care sunt factorii care au influenţat pe cei mai de succes oameni ai secolului trecut şi actual. Printre aceştia se găsesc Biil Gates, Steve Jobs, Robert Oppenheimer etc.

O să afli de ce succesul nu este doar suma „muncii din greu” şi de ai nevoie de anumite oportunităţi pentru a reuşi.

Ce carte ai adăuga în această listă? De ce recomanzi această carte?

M-am inspirat de la:

Art of Manliness

New York Times

Goodreads

Bookrags

My journal of books

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *