7 cărţi bune pe care le-am citit în 2016

despre arta fericirii - christophe andre

În 2015 am publicat un articol despre 7 cărţi bune pe care le-am citit în acel an. Acum continui „tradiţia” şi îţi prezint 7 cărţi bune pe care le-am citit în 2016.

 

  1. Bucuria vieţii – Irving Stone

Biografia romanţată a lui Vincent Van Gogh. Ne prezintă viaţa acestuia de când a început aventura lui în lumea picturii şi pe ce căi la purtat această chemare. De la piesajele mohorâte din minelele de la Borinage până la lumina orbitoare din Arles.

Cartea mi-a adus în prim plan viaţa dificilă pe care a trăit-o pictorul olandez şi cât de puţin este înţeles şi în ziua de azi. Multe persoane se gândesc la van Gogh ca la „ăla care a înnebunit şi şi-a tăiat urechea”, când el este mult mai mult decât atât.

bucuria-vietii-iriving-stone

Vincent van Gogh – Casa galbenă din Arles

 

  1. Viaţa lui Cezanne – Henri Perruchot

Cezanne este un pictor minunat şi un om cu o viaţă foarte interesantă. Acesta provine dintr-o familie înstărită şi a putut să se dedice picturii fără să sufere lipsuri precum Van Gogh.

În această carte vei găsi viaţa artistului de la un capăt la altul. Ceea ce mi-a plăcut este cum o persoană cu o personalitate dificilă a putut să creeze opere de artă în care nu poţi să nu observi sensibilitate şi bucurie.

viata lui cezanne- henri perruchot

Paul Cezanne-Casa Spânzuratului

 

  1. Viaţa lui Gauguin – Henri Perruchot

Scrisă în acelaşi stil ca şi viaţa lui Cezanne, cartea de faţă ne prezintă viaţa lui Gauguin fără romanţare şi în cel mai obiectiv mod cu putinţă. Cărţile fac parte din ciclul „Artă şi destin”.

La „Viaţa lui Gauguin” mi-a plăcut căutarea pictorului a unui spaţiu în care să poate să îşi trăiască individualitatea. Dacă a găsit sau nu acest tărâm al făgăduinţei nu contează ci călătoria este ceea ce ne interesează este călătoria.

viata lui gauguin - henri perruchot

Pictorul florii soarelui – Paul Gauguin

 

  1. Puterea magică a gândului – David J. Schwartz

O carte tipică de dezvoltare personală. Are o mulţime de sfaturi practice şi utile. O mulţime lucruri care se repetă şi care trebuie tolerate. Rămâne un clasic pentru cine doreşte să înveţe cum să ducă o viaţă mai funcţională.

puterea-magica-a-gandului

 

  1. Cei şase stâlpi ai încrederii în tine – Nathaniel Branden

Dacă consideri că ai nevoie de mai multă încredere în tine te înşeli. Cartea asta nu este despre cum să fabrici încrederea ci cum să dai deoparte tot ceea ce o ţine în lanţuri. Cel puţin eu aşa o văd. Exerciţiile de la finalul fiecărui capitol nu mi s-au potrivit mie şi nu le-am făcut. Dar înţelegerea informaţiei pe care mi-a oferit-o mi-a fost de ajutor.

cei-sase-stalpi-ai-increderii-in-sine

 

  1. Despre arta fericirii – Christophe Andre

O carte minunată. Foarte uşor de citit şi cu multe imagini, mai precis tablouri. Autorul foloseşte lucrări ale artei plastice pentru a explica elegant etapele fericirii din viaţa unui om.

despre arta fericirii - christophe andre

Ramuri de migdal înflorit – Vincent Van Gogh

 

  1. Cel mai bogat om din Babilon – George Clason

Dacă vrei să o duci mai bine cu banii aplică regulile simple din această carte. Deşi sunt simplu nu sunt uşor de aplicat. Necesită timp ca să dea roade şi tot va trebui să trăieşti ce ai de trăit. Dar măcar ştii să te descurci mai eficient cu banii.

cel-mai-bogat-om-din-babilon-secretele-eterne-ale-succesului

 

Tu ce cărţi ai citit în 2016? Pe care vrei să le recomanzi? 🙂 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *