6 scriitoare contemporane pe care vreau să le citesc

scriitoare-romania

La începutul anului am început să mă gândesc ce cărţi scrise de femei am citit de-a lungul timpului. Nu mi-au venit multe în minte. Hotărât să dau o şansă şi literaturii române contemporane am zis să combin aceste dou lucruri citind scriitoare românce contemporane. După ce am căutat puţin prin librării şi pe internet m-am oprit la 6 doamne scriitoare, momentan.

Acestea sunt:

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Această bloggeriţă devenită scriitoare mi-a atras atenţia prin numărul consistent de cărţi publicate în ultimii ani. Am început să citesc din prima cartea a ei prin librărie şi ceva mi-a captat atenţia. Apoi m-am hotărât să-i dau o şansă ultimului ei roman, Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni. O să revin în curând cu recenzia.

Ioana Niculaie

O ştiam de la Mircea Cărtărescu, fiindu-i soţie. Am răsfoit O pasăre pe sârmă prin librărie şi am zis că sigur vreau să o citesc.

Ioana Pârvulescu

Inocenţii a populat o mulţime de rafturi şi a primit altă mulţime de articole laudative. Nu mi-a atras atenţia aceasta ci cele care tratează obiceiurile vieţii de zi cu zi în secole diferite.

Adina Rosetti

Când m-am hotărât să citesc scriitoare românce am căutat pe net anumite articole lămuritoare. Adina Rosetti era în câteva  şi povestea spusă în primul ei roman este ceva care sper să aibă un aer autentic şi să îmi placă.

Florina Iliş

În şcoala generala am primit la premiu un volum cu poezii de Eminescu.Florina Iliş a publicat o carte despre cel mai cunoscut poet în România şi sunt foarte, foarte, foarte curios cum a ieşit şi să vă spun şi vouă apoi.

Marta Petreu

Pe lângă Eminescu mai am un interes şi faţă de grupul Criterion. Iar când am văzut că Marta Petreu a publicat o carte despre Nae Ionescu şi Mihail Sebastian nu am stat pe gânduri şi am cumpărat cartea. Acum aşteaptă să fie citită. Prin ea fac şi o trecere de la ficţiune la nonficţiune.

Cam acestea sunt scriitoarele pe care vreau să le citesc anul acesta. Sper să citesc poveşti interesante şi să continui până devin un expert în romane publicate în România de femei.

Întrebarea care vine normal acum este: Tu ce ai citit din acest domeniu?

 

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *