5 cărţi care te vor ajută să trăieşti mai autentic

Să trăieşti autentic nu este treabă uşoară. Asta presupune să te vezi pe tine ca pe un întreg, să îţi accepţi eşecurile şi defectele, să te bucuri de bucurii dar să nu te ataşezi de ele. Nu-i treabă uşoară dar noroc că sunt câteva cărţi care te pot ajuta să înveţi cum să trăieşti mai autentic.

Cele cinci cărţi pe care ţi le recomand sunt:

Mica enciclopedie Hygge – Meik Wiking

Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă.
Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie să te îmbraci. (Editura Litera)

Hygge. Arta daneză a fericirii – Marie Tourell Soderberg

Conceptul scandinav, pronunțat „hiu-gă”, face din Danemarca cea mai fericită țară de pe pământ. Fără să aibă un echivalent în română, acest cuvânt descrie un moment de fericire, căldură şi apropiere și îl întâlnim în lucrurile mărunte din viața noastră.Cu toții cunoaștem instinctiv acest sentiment de hygge. Îl trăim atunci când ne cuibărim în locul nostru preferat cu o carte de care ne lăsăm captivați sau când luăm masa împreună cu prietenii noștri. Dar nu toți știm cum să ne facem timp pentru asemenea momente. (Editura Trei)

Mica enciclopedie Lykke – Meik Wiking

Şi nimeni nu ştie mai multe despre fericire – pe care danezii o numesc lykke – decât Meik Wiking, director al Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi autor al senzaţionalului bestseller Mica enciclopedie Hygge. Dar el crede că, deşi putem învăţa de la danezi despre cum să îţi găseşti împlinirea, cheile spre fericire se află, de fapt, răspândite pe tot globul.
Meik ne poartă într-o vânătoare de comori pentru a deschide porţile către o viaţă mai bună. De la cum ne petrecem timpul atât de preţios, la cum relaţionăm cu vecinii şi cum gătim cina, adună dovezi, poveşti şi ponturi din cele mai fericite colţuri ale lumii. Iată ghidul complet despre cum putem descoperi ceva mai multă lykke în viaţa noastră. (Editura Litera)

Cartea despre Hygge – Louisa Thomsen Brits

Conceptul scandinav, pronunțat „hiu-gă”, face din Danemarca cea mai fericită țară de pe pământ. Fără să aibă un echivalent în română, acest cuvânt descrie un moment de fericire, căldură şi apropiere și îl întâlnim în lucrurile mărunte din viața noastră. Cu toții cunoaștem instinctiv acest sentiment de hygge. Îl trăim atunci când ne cuibărim în locul nostru preferat cu o carte de care ne lăsăm captivați sau când luăm masa împreună cu prietenii noștri. Dar nu toți știm cum să ne facem timp pentru asemenea momente. (Editura Publica)

Lagom. Secretul suedez al vieţii bune – Lola A. Akerstrom

Lagom este un stil de viață care promovează armonia. Celebrează sinceritatea, moderația și mulțumirea cu ceea ce avem.
Această carte frumoasă vă va ajuta să faceți schimbări mici, simple în traiul de zi cu zi, ca să puteți avea un stil de viață mai fericit și mai echilibrat. (Editura Publica)

 

Tu ce carte ne recomanzi?

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *