Cei mai bogaţi 25 de scriitori în prezent

bani-scriiitori

Sunt foarte multe curiozităţi legate de cărţi pe care vreau să le ştiu. Sunt o persoană curioasă din fire şi sigur te regăseşti şi tu în această categorie. Orice cititor este curios să afle cât mai multe lucruri despre cărţile preferate sau despre cărţi în general.

Aşa că voi scrie de acum înainte 2 serii de articole care vor avea ca scop să te informeze, să te amuze şi să te facă să îţi placă şi mai mult cărţile. Acestea se vor numi “Seria 25” şi “Seria 101”.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai bogaţi scriitori care încă trăiesc în ziua de azi. Dacă vrei îţi satisfaci această curiozitate citeşte acest articol. Mai jos ai 25 cei mai bogaţi scriitori din ziua de azi şi averea pe care au strâns-o:

 

J.K. Rowling – 1 miliard de dolari

Joanne Kathleen Rowling este o scriitoare şi producătoare de film britanică care deţine recordul de a fi primul scriitor care atinge o avere de 1 miliard de dolari. Scriitoarea s-a născut în Yate,Glouchestershire, Anglia pe data de 31 iulie 1965.

Seria care i-a adus popularitatea şi a făcut una dintre cele mai bogate persoane private din Marea Britanie este Harry Potter. Prima parte a serie, Harry Potter şi Piatra filosofală, a fost publicată în 1997 şi a devenit un fenomen internaţional. I-au urmat alte şase cărţi care au bătut toate recordurile în materie de vânzare de cărţi. Ultima carte, Harry Potter şi Talismanele morţii, a fost vândută în 11 milioane de exemplare în primele 24 de ore de la lansare.

Warner Brothers au plătit o sumă formată din 7 cifre pentru drepturi de autor ale primelor 2 cărţi. Cele 8 filme lansate au generat venituri de 7.7 miliarde dolari în toată lumea.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Paulo Coelho – 500 milioane de dolari

Paulo Coelho s-a născut în Rio de Janeiro pe data de 24 august 1947. În 1988 a publicat “Alchimistul” care a devenit un bestseller mondial. Cartea s-a vândut în aproximativ 65 milioane de exemplare şi deţine recordul pentru cea mai tradusă carte scrisă de un autor încă în viaţă. În total cărţile lui s-au vândut în peste 150 milioane de exemplare.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

James Patterson – 470 milioane de dolari

James Patterson s-a născut în Newburgh, New York, pe data de 22 martie 1947. James a scris mai multe serii de succes printre care cea care iese în evidenţă este seria Alex Cross. Cărţile lui s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare. Deţine recordul de cele mai multe bestseller-uri scrise, 76 la număr. În ultimii ani, cărţile sale au fost vândute într-un număr egal cu cele ale lui Stephen King,John Grisham şi Dan Brown la un loc.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Stephen King – 400 milioane de dolari

Stephen King s-a născut în Portland, Maine, USA, pe data de 21 septembrie 1947. Acesta este supranumit regele genului horror şi cărţile lui s-au vândut în peste 350 milioane de exemplare în toată lumea.

Înainte să devină un scriitor de succes acesta a lucrat ca profesor. Cartea care i-a adus faima a fost “Carrie”. Carte pentru care a primit un onorariu cu cinci zerouri.Majoritatea cărţilor sale au fost ecranizate şi l-au transformat pe acest într-unul dintre cei mai populari şi iubiţi scriitori ai zilelor noastre.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui, contul de Twitter sau Wikipedia.

 

 

Danielle Steel – 385 milioane de dolari

Danielle Steel s-a născut New York pe data de 14 august 1947. Aceasta şi-a petrecut mare parte din copilărie în Franţa şi, după ce părinţii ei au divorţat, s-a mutat în New York. Aceasta a început să scrie prima ei carte la 19 ani şi de atunci a publicat peste 70 de cărţi. Majoritatea cărţilor ei sunt inspirate din numeroasele mariaje eşuate.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Nora Roberts – 350 milioane de dolari

Nora Roberts, pe numele ei real Eleanor Marie Robertson, s-a născut în Silver Spring, Maryland,USA, pe data de 10 octombrie 1950. Este o scriitoare prolifică, având publicate peste 200 de cărţi.  Aceasta este celebră pentru obiceiul ei de a scrie 8 ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Autoarea publică sunt mai multe pseudonime precum J.D.Robb, Sarah Hardesty.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Barbara Taylor Bradford – 300 milioane de dolari

Barbara Taylor Bradford s-a născut în Leeds, Yorkshire, Anglia pe data de 10 mai 1933. Aceasta a devenit celebră datorită romanului ei de debut “O femeie de succes” care s-a vândut în peste 30 milioane de exemplare. Pe lângă cărţile de ficţiune aceasta a mai scris şi cărţi de design interior şi cărţi religioase dedicate copiilor.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

John Grisham – 220 milioane de dolari

John Grisham s-a născut Jonesboro, Arkansas, USA pe data de 8 februarie 1955. Înainte de a deveni scriitor cu normă întreagă el a practicat o lungă perioadă de timp avocatura. Această profesie i-a inspirat o parte din cărţi şi l-a împins să publice în 1989 prima lui carte “A time to kill”. 

În 1991 a publicat primul lui bestseller, “The Firm”, care s-a vândut în 7 milioane de exemplare. Cartea a fost ecranizată în 1993 avându-l pe Tom Cruise personaj principal.Acesta a publicat numeroase bestseller-uri şi a câştigat renumele de “cel mai vândut scriitor al anilor 90”.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui,pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Allison DuBois – 200 milioane de dolari

Allison DuBois s-a născut în  Pheonix, Arizona,USA pe data de 24 ianuarie 1972. Aceasta este cunoscută pentru serialul Medium a cărui inspiraţie a fost cartea acesteia, “Don’t Kiss Them Good-Bye”.Există o controversă în jurul scriitoarei deoarece aceasta pretinde că este un medium şi poate comunica cu cei decedaţi. Pe lângă activitatea de medium, acesta a mai fost co-autor la o serie de cărţi legate de activitatea de medium şi comunicarea cu cei decedaţi.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

Dean Koontz – 145 milioane de dolari

Dean Koontz s-a născut în  Everett, Pennsylvania,USA pe 9 iulie 1945. Este cunoscut pentru cărţile sale thriller unde încorporează elemente horror, science fiction, mister şi satiră. Acţiune din multe dintre romanele sale este localizată în Orange County, California. Cărţile lui au fost traduse în peste 38 de limbi şi s-au vândut în  peste 450 milioane de exemplare în toată lumea.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui, Wikipedia sau pe pagina de Facebook.

 

 

Dan Brown – 140 milioane de dolari

Dan Brown s-a născut în Exeter, New Hampshire, USA pe data de 22 iunie 1964.  Este celebru datorită cărţii sale “Codul lui Da Vinci” şi a filmelor lansate pe baza cărţilor lui. Si-a început cariera de scriitor în 1998, când a publicat “Fortăreaţa Digitală”. “Codul lui Da Vinci” a fost publicat în 2003 şi a vândut peste 6 mii de exemplare în prima zi, devenind în prima săptămâna un bestseller New York Times.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui,Wikipedia sau pe pagina de Facebook.

 

 

Richard Dawkins – 130 milioane de dolari

Richard Dawkins s-a născut în Nairobi,Kenya pe data de 26 martie 1941. Acesta este popular pentru cărţile sale despre ştiinţă şi critica adusă creaţionismului.

Cartea sa “The God Desilusion” a vândut peste 2 miloane de exemplare până în prezent.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui, Wikipedia sau pe contul de Twitter.

 

 

Stephenie Meyer – 125 milioane de dolari

Stephenie Meyer s-a născut în Hartford, Connecticut, USA pe data de 24 decembrie 1974.

Aceasta este celebră pentru seria de cărţi şi filme “Twilight”. Autoarea a fost numită unul dintre cei mai influenţi oameni în lume de către revistele Times şi Forbes.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei şi Wikipedia

 

 

Janet Evanovich – 120 milioane de dolari

Janet Evanonich s-a născut în South River, New Jersey  pe data de 22 aprilie 1943.  A devenit celebră datorită seriei de bestseller-uri ce au ca protagonistă pe Stephanie Plum.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Mary Higgins Clark – 110 milioane de dolari

Mary Higgins Clark s-a născut în The Bronx, New York. USA pe data de 24 decembrie 1927. Aceasta a cunoscut faima odată cu lansarea cărţii “Unde sunt copii?”.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Paul McKenna – 100 milioane de dolari

Paul McKenna s-a născut în Enfield, Anglia pe data de 8 noiembrie 1963. Acesta este un cunoscut autor motivaţional şi hipnotist care a inspirat milioane de persoane prin cuvintele sale despre pierdut kg în plus, motivaţie şi artele orientale.

Mai multe detalii despre autor găseşti pe site-ul lui, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Clive Cussler – 80 milioane de dolari

Clive Cussler s-a născut în Aurora,Illinois, USA pe data de 15 iulie 1931. Acesta a devenit cunoscut datorită romanelor thriller ce îl au ca protagonist pe Dirk Pitt. Cărţile lui au devenit New York Times bestseller-uri de mai bine de 20 de ori.

Mai multe detalii despre scriitor găseşti pe site-ul lui, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

E.L. James – 80 milioane de dolari

E.L. James(născută Erika Mitchell) s-a născut în Londra, Anglia pe data de 7 martie 1963. Acesta este cunoscută datorită seriei de succes “Cincizeci de umbre ale lui Grey”.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Meg Cabot – 70 milioane de dolari

Meggin Patricia Cabot, cunoscuta şi ca Meg Cabot, s-a născut în Bloomingston, Indiana, USA pe data de 1 februarie 1967. Acesta a devenit celebră odată cu lansarea cărţilor “Jurnalele prinţesei” care au fost ecranizate de către Walt Disney Pictures.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei sau pe Wikipedia.

 

 

George R.R. Martin – 65 milioane de dolari

George Raymond Richard Martin,cunoscut şi ca George R.R. Martin, s-a născut în Bayonne New Jersey, USA pe data de 20 septembrie 1948. Acesta şi-a câştigat faima după publicarea şi ecranizarea seriei Urzeala tronurilor.

Mai multe detalii despre scriitor poţi afla pe site-ul lui, blogul personal sau Wikipedia.

 

Suzanne Collins – 65 milioane de dolari

Suzanne Collins s-a născut în Hartford, Connecticut, SUA pe data de 10 august 1962. Aceasta a devenit celebră odată cu publicarea şi ecranizarea seriei Jocurile foamei.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei sau pe Wikipedia.

 

 

Alan Macfarlane – 60 milioane de dolari

Alan Macfarlane s-a născut în Shillong, Meghalaya, India pe data 20 decembrie 1941. Cărţile lui dezbat subiecte precum istoria şi antropologia. Ţările despre care a scris în principal sunt Anglia, China, Nepal şi Japonia.

Mai multe detalii despre autor găseşti pe site-ul lui sau pe Wikipedia.

 

 

Dave Ramsey – 55 milioane de dolari

Dave Ramsey s-a născut în Antioch,Tennessee, SUA pe data de de 3 septembrie 1960. Cărţile lui dezbat subiecte legate de finaţele personale şi cum poţi să te îmbogăţeşti aplicând formulele testate de Ramsey.

Mai multe detalii despre autor găseşti pe site-ul lui, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Anne Rice – 50 milioane de dolari

Anne Rice s-a născut în New Orleans,Louisiana, SUA pe data de 4 octombrie 1941. Scriitoarea este cunoscută în principal datorită seriei despre vampiri “Cronicile Vampirilor”.

Mai multe detalii despre scriitoare găseşti pe site-ul ei, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

 

Seth Godin – 50 milioane de dolari

Seth Godin s-a născut în Mount Vernon, New York, SUA pe data de 10 iulie 1960. Acesta este cunoscut datorită cărţilor sale despre marketing şi branding personal care s-au vândut în milioane de exemplare.

Mai multe detalii despre autor găseşti pe site-ul lui, pagina de Facebook sau Wikipedia.

 

Dacă îţi doreşti să faci bani din cărţile pe care le scrii şi nu crezi că este posibil tocmai ţi-am oferit 25 de exemple că se poate . Deci nu renunţa la visele tale şi acţionează când mai mult. Dacă acţionezi eşti o persoană de succes.

 

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *