25 de cărţi care te vor învăţa cum să faci bani

Sunt foarte multe curiozităţi legate de cărţi pe care vreau să le ştiu. Sunt o persoană curioasă din fire şi sigur te regăseşti şi tu în această categorie. Orice cititor este curios să afle cât mai multe lucruri despre cărţile preferate sau despre cărţi în general.

Aşa că voi scrie de acum înainte 2 serii de articole care vor avea ca scop să te informeze, să te amuze şi să te facă să îţi placă şi mai mult cărţile. Acestea se vor numi “Seria 25” şi “Seria 101.

Toată lumea vrea să aibă destui bani cât să nu ducă grija zilei de mâine. Este una dintre nevoile fundamentale pe care o persoană trebuie să le satisfacă pentru a duce o viaţă împlinită. Însă multe persoane nu se descurcă la capitolul financiar şi trăiesc într-un continuu stres din acest motiv. Dacă eşti una dintre acele persoane atunci te invit să citeşti următoarele 25 de cărţi pentru a începe drumul spre crearea unei vieţii în care banii nu sunt o problemă:

 

Tată bogat, tată sărac de Robert Kiyosaki

Deoarece nu suntem învăţaţi la şcoală cum să ne descurcăm cu finanţele, este de datoria noastră să acumulăm şi să aplică cunoştinţe din acest domeniu. Avea şansă de a deveni bogaţi sau independenţi financiar doar printr-o inteligenţă financiară solidă şi o mentalitate fermă.  În final, ceea ce investeşti în mintea ta îţi aduce cu adevărat succesul, deoarece mintea este cel mai important activ în orice situaţie financiară.

Verifică disponibilitate

 

Secretele minţii de milionari de T. Harv Eker

Nivelul nostru de prosperitate este “pre-programat” de gândurile şi obiceiurile pe care le-am învăţat în copilărie. Putem schimba acest nivel dacă îl recunoştem în mod conştient, adoptăm o nouă atitudine şi introducem “gândirea de milionar” în propria noastră minte.

Verifică disponibilitate

 

Milionarul de lângă noi de Thomas J. Stanley şi William D. Danko

Milionarul tipic nu are nimic din strălucirea şi eleganţa de la Hollywood. Mulţi trăiesc sub posibilităţile pe care le au, economisesc şi investesc banii cu sârguinţă şi îi cheltuiesc inteligent. Dacă vei adera la acest standarde simple, vei avea posibilitatea să devii şi tu un milionar.

Verifică disponibilitate

 

Cel mai bogat om din Babilon de George Clason

Secretul în a deveni bogat este să trăieşti sub posibilităţile tale şi să economiseşti bani, apoi să investeşti o parte din ei pentru a genera venituri suplimentare. Mai trebuie să înţelegi că îţi poţi construi norocul lucrând din greu şi profitând de oportunităţile care apar.

Verifică disponibilitate

 

De la idee la bani de Napoleon Hill

Bogăţia – orice formă – este rar rezultatul norocului sau coincidenţei. Este întotdeauna rezultatul caracteristicilor şi a aptitudinilor pe care oricine le poate învăţa.

Verifică disponibilitate

 

Săptămâna de lucru de 4 ore de Tim Ferriss

În schimbul unui loc de muncă de la 9 la 5 alege să te alături Noilor Bogaţi, să creezi un venit automat şi să te bucuri de viaţă aici şi acum.

Verifică disponibilitate

 

Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta de Gary Vaynerchuck  

Secretul în a-ţi transforma un hobby într-o afacere este să te dedici pe viaţă. Prin crearea propriului tău brand, cucerind audienţa pe reţelele sociale şi reacţionând inteligent la schimbările din mediul de afaceri, poţi atrage atenţia – şi banii – investitorilor şi agenţiilor de publicitate.

Verifică disponibilitate

 

Start-Up de 100 $ de Chris Guillebeau

Este mult mai simplu să scoţi bani din pasiunea ta decât crezi. Analizează-ţi pasiunile şi aptitudinile să vezi unde se întâlnesc cu nevoile celorlalţi. Concentrează-te să oferi valoare celor care au nevoie cât mai repede. Poţi să găseşti o metodă de a crea o sursă de venit pe drum.

Verifică disponibilitate

 

Aventuri din lumea afacerilor de John Brooks

În multe cazuri putem să înţelegem pieţele financiare şi etica în afaceri căutând incidente din trecut. Spre exemplu, dorinţa unui om de a-şi schimba angajatorii a creat un impact de durată asupra drepturilor angajaţilor.

Verifică disponibilitate

 

Coada lungă. De ce viitorul în afaceri înseamnă să vinzi câte puţin din toate de Chris Anderson

Viitorul comerţului stă în produse de nişă cu cerere mică dar specifică. Concentrarea pe “coada lungă” este o strategie pe care companiile de succes s-au axat în ultimii ani. Monopolul unui singur produs care se vinde la o mulţime de oameni este lucru al trecutului.

Verifică disponibilitate

 

Psihologia persuasiunii de Robert Cialdini

Oamenii folosesc “ scurtături” în gândire atunci când sunt în faţa luării unor decizii, şi oameni precum agenţii de vânzări, escrocii şi agenţii de publicitate se folosesc de acestea în avantajul propriu. Deoarece nu ne putem opri din a folosi “scurtăturile”, trebuie să ne apărăm împotriva manipulatorilor.

Verifică disponibilitate

 

A da şi a lua de Adam Grant

A oferi mai mult decât crează succesul individual şi de grup. În mod tradiţional, suntem învăţaţi că pentru a avea succes trebuie să concurăm cu alţii şi să luăm ce avem nevoie. Totuşi, studii recente şi dovezi din istorie arată cu nu cei care iau câştigă la sfârşit. Cei care oferă pot atinge culmi înalte ale succesului, şi în opoziţie cu cei care iau, crează succes şi pentru ceilalţi.

Verifică disponibilitate

 

Psihologia vânzărilor de Brian Tracy

Subconştientul şi stima de sine poartă roluri importante în vânzări. Motivându-te şi învăţând de la alţii, poţi să îţi înţelegi cu adevărat clienţii. Demonstrând încredere şi capacităţi necesară pentru a le îndeplini nevoile le vei câştiga simpatia. Fă aceste lucruri şi vei deveni un super star în vânzări.

Verifică disponibilitate

 

A vinde e omeneşte de Daniel Pink

“A vinde e omeneşte” explică cum vânzările au devenit o parte importantă a fiecărui loc de muncă, şi echipează cititorul cu uneltele şi tehnicile care îl vor face mai persuasiv şi convingător.

Verifică disponibilitate

 

The Tipping Point de Malcolm Gladwell

Sunt anumiţi factori care joacă un rol crucial în răspândirea unei epidemii. Acestea sunt uşor de recunoscut şi pot fi folosite pentru a răspândi idei, produse sau obiceiuri.

Verifică disponibilitate

 

Buyology de Martin Lindstrom

Zilnic suntem bombardaţi de sute de reclame, logo-uri şi imagini ale brandurilor care ne ispitesc să cumpărăm diferite produse. Totuşi, doar anumite reclame ne fac să ne deschidem portofelul.  De ce? Folosind ultimele metode de neuromarketing, Buyology ne răspunde la această întrebare şi explorează motivaţiile din spatele deciziilor de cumpărare.

Verifică disponibilitate

 

Antifragil de Nicholas Nassim Taleb

Unele lucruri se îmbunătăţesc atunci când sunt puse în medii volatile şi pline de neprăvăzut. Antigrafil studiază această problemă şi demonstrează că această calitate – antifragilitatea – a fost vitală pentru progresul omenirii din cele mai vechi timpuri.

Deoarece se intervine foarte mult în economia modernă această nu mai poate fi antifragilă şi crează crize finaciară precum cea din 2008.

Verifică disponibilitate

 

Avuţia naţiunilor de Adam Smith

“Avuţia naţiunilor” este o lucrare care a influenţat prodund economia modernă şi care explică modul în care naţiunile devin bogate.  Adam Smith susţine că prin oferirea individului puterea de a-şi urmări propriile interese într-o piaţă liberă, fără intervenţia guvernului, naţiunea va prospera.

Verifică disponibilitate

 

Cine mi-a luat caşcavalul? de Spencer Johnson

Dacă este un lucru pe care îl ştim despre viaţă, acela este că schimbarea este inevitabilă. Deci cum te descurci cu schimbarea? Modul prin care poţi să prosperi, nu doar să faci faţă, în faţa schimbării, este prin adoptarea atitudinii şi mentalităţii care fac schimbarea mai puţin înfricoşătoarea şi mai profitabilă.

Verifică disponibilitate

 

Secretele succesului – cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent de Dale Carnegie

Fă-te singur că ceilalţi te plac datorită faptului că zâmbeşti des,îl asculţi şi îţi arăţi aprecierea faţă de ei. Aceste lucruri îi vor face mai înclinaţi să te asculte şi să te ajute.

Verifică disponibilitate

 

Puterea magică a gândului de David J. Schwartz

Pentru a deveni o persoană de succes, cel mai important factor este să ai încredere în forţele proprii. Oamenii de succes nu sunt mai talentaţi sau merită mai mult decât ceilalţi – sunt doar mai încrezători în ei. Iar acest lucru este în fiecare dintre noi şi, odată folosit, netezeşte calea spre succes.

Verifică disponibilitate

 

Cel mai vestit vânzător din lume de Og Mandino

Pentru a fi un vânzător de succes trebuie să îţi impui obiceiuri pozitive: fii optimist, persistent, dedicat îmbunătăţirii personale şi învaţă cum să îţi controlezi emoţiile. Făcând acest lucruri nu  vei deveni doar o persoană de vânzări mai bună ci şi o variantă mai bună a ta.

Verifică disponibilitate

 

Conducta de milioane de Burke Hedges

Dacă nu vrei să trăieşti de la un salariu la altul şi să ai mai multe surse de venit, trebuie să înveţi să construieşti diferite conducte care îţi vor finanţa viaţa pe care o doreşti.

Verifică disponibilitate

 

Forţa gândirii pozitive de Norman Vincent Peale

Oricât de neînvins par anumite probleme acestea pot fi depăşite cu ajutorul gândirii pozitive. Păstrându-ţi calmul,privind în perspectivă,cultivându-ţi credinţa şi concentrându-te pe părţile bune, îţi vei crea forţa de a avea o viaţă fericită şi sănătoasă.

Verifică disponibilitate

 

Esenţa eficienţei de Daniel Zărnescu

Această carte s-a născut din experienţa pe care o are Daniel Zărnescu în domeniul organizării şi atingerii obiectivelor. Pe mine m-a ajutat foarte mult şi m-a transformat dintr-o persoană dezorganizată într-una îndrăgostită de obiectivele lui.O recomand tuturor celor care vor să îşi vadă visurile transformate în realitate.Dacă munceşti din greu şi inteligent o să poţi atinge orice obiectiv îţi pui în minte.

Verifică disponibilitate

 

După cum ai observat, cărţile de mai sus tratează mai multe subiecte(vânzări, finanţe personale, dezvoltare personală, psihologie etc). Asta deoarece succesul financiar este un efect al vieţii pe care o duci. Dacă ai o viaţă “săracă” în multe lucruri atunci o să rămâi sărac şi financiar.

Similar Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *